Nieuws

Wie pakt dit weekend de tweede periodetitel in de eerste divisie

Wie pakt dit weekend de tweede periodetitel in de eerste divisie

Komend weekend worden de twee 2e periodetitels in de eerste divisie verdeelt. Welke twee ploegen verzekeren zich van deelnamen aan de nacompetitie. 

Bij de dames gaat de strijd tussen Fortissimo met 12 punten en Foreholte met 10 punten. Borhave staat bovenaan met 13 punten maar de ploeg uit Brone heeft de eerste periode titel al gewonnen dus komt niet meer in aanmerking voor een tweede periodetitel. Vervolgens komt dan de eerste volgende ploeg op de rangschikking in aanmerking die nog geen periodetitel heeft gewonnen. In dit geval zijn dat alleen nog de nummers twee en drie Fortissimo en Foreholte die daar nog een kans op hebben. Quints 2 en Aalsmeer hebben onderweg immers een punt te veel verspeelt

Fortissimo hoeft dit weekend niet te spelen, die hebben hun zevende wedstrijd afgelopen dinsdag vooruit gespeeld tegen Borhave en verloren. Doordat de ploeg uit Cothen verloor heeft Foreholte uit Voorhout nog een minimale kans de tweede plaatst over te nemen van Fortissimo, maar dan moet men winnen met 17 doelpunten of meer van Bevo Hc. Op dit moment is  het voordeel voor Fortissimo dat een saldo heeft van +43 doelpunten terwijl Foreholte +27 doelpunten heeft staan.

Alleen wanneer Foreholte zaterdag met 17 doelpunten of meer wint dan pakken zij de tweede periode titel. In alle andere gevallen gaat deze naar Fortissimo.

Heren
Bij de heren gaat de strijd nog maar tussen twee ploegen. Momenteel gaat Bevo Hc 2  aan de leiding met 11 punten en wordt de ploeg uit Limburg gevolgd door Handbal Rotterdam met 10 punten, alle andere ploegen  kunnen niet meer aan het punten totaal van Bevo 2 komen en zijn dus uitgeschakeld.

Als Bevo 2 zondagmiddag de uitwedstrijd bij DIOS wint dan is er niks aan de hand en zijn zij de tweede periodekampioen. Verliest Bevo 2 van DIOS en Handbal Rotterdam wint zaterdagavond bij Aristos dan gaat de titel naar de Rotterdammers.

Wanneer Bevo gelijk speelt in Den Hoorn en Handbal Rotterdam wint in Amsterdam dan komen beide ploegen op gelijke hoogte en dan is het doelsaldo beslissend. Bevo Hc 2 heeft nu een doelsaldo van +18, terwijl Handbal Rotterdam een doelsaldo heeft van +22. In dat geval gaat de tweede periode titel dus naar de Rotterdammers.  

Deel dit bericht