Winst en verlies voor Zwitserland, de Oranje opponent bij de WK kwalificaties

De tegenstander voor het Nederlands heren team, dat momenteel op trainingsstage is in Qatar, bij de laatste twee WK kwalificatiewedstijden Zwitserland kwam afgelopen weekend niet voorbij Tunesië. In de finale van de Yellow Cup zondagmiddag verloren de Zwitsers met 29-37

Zaterdagavond speelde Zwitserland in de halve finale van Yellow Cup tegen Portugal, dat zich al geplaatst heeft voor de WK Play-offs. Na een 15-16 ruststand won Zwitserland met 33-31 nadat het voor het grootste deel van de wedstrijd op achterstand heeft gestaan  Bij 28-29 stond Portugal nog aan de leiding maar met twee treffers op rij kwam Zwitserland op 30-29. Portugal kwam nog wel weer op gelijke hoogte (31-31) maar in de slotminuten pakte Zwitserland dan toch nog de winst 33-31 en plaatste zich voor de finale van de Yellow Cup

Voor de wedstrijd tegen Tunesië kon de bondscoach van Zwitserland Rolf Brack geen beroep doen op de geblesseerde Manuel Liniger en Lukas von Deschwanden. Beide scoorden vier maal tegen Portugal. Liniger, die zaterdag tegen Portugal zijn 200e interland speelde, werd uit voorzorg aan de kant gehouden voor de WK kwalificatiewedstrijden die komende woensdag en zondag tegen Luxemburg op het programma staan. Von Deschwanden raakte geblesseerd  tegen Portugal. zijn deelnamen aan de vier WK Kwalificatiewedstrijden de komende twee weken tegen Luxemburg en Nederland is nog steeds onzeker.

In de wedstrijd tegen Tunesië raakte Andy Schmid in de slotfase geblesseerd aan zijn duim van zijn linkerhand. Hij moest het veld verlaten maar verklaarde na afloop dat het waarschijnlijk niet zo ernstig zal zijn.

Tunesië was in de finale een maatje te groot voor de Zwitsers. Na de gelijk opgaande openingsfase (4-4) liep Tunesië weg naar 7-15 (18’). Bij rust hadden de Zwitsers de achterstand kunnen verkleinen naar 15-20. Nadat Zwitserland na rust nog verder kon in lopen naar 20-23 liep Tunesië weer uit naar 25-33 (52’) om vervolgend de wedstrijd soeverein uit te spelen naar de eindstand van 29-37.