Nieuws

WOUT WINTERS: 'IK VERWACHT EEN PITTIGE BURENSTRIJD IN PELT'

WOUT WINTERS: 'IK VERWACHT EEN PITTIGE BURENSTRIJD IN PELT'

Bron: HLN / Guido Gielen - De twee topclubs uit het Noorden van Limburg, Sporting Pelt en Sezoens Bocholt, hebben hun start niet gemist. Zaterdagavond staan ze in het Dommelhof tegenover elkaar met het mes tussen de tanden. Na drie speeldagen staan Aalsmeer, Hubo Handbal en Bocholt nog met het maximum van de punten. De ervaren sterkhouder Wout Winters (Bocholt) is klaar voor de topper.

“Ik verwacht een pittige burenstrijd”, start Peltenaar Winters met zijn vooruitblik. “Elk seizoen zijn de duels tegen Sporting Pelt wedstrijden om extra naar uit te kijken. De clash van het Noorden blijft iedereen in het handbalwereldje boeien.”

Eigen accenten

“Of het een andere aanpak is onder Luc Boiten? Natuurlijk. Elke coach heeft zijn eigen accenten”, vervolgt Winters, die afgelopen zomer in het huwelijksbootje stapte met Nele Swinnen. “We beleefden gouden jaren onder coach Bart Lenders. Het was misschien tijd voor iets nieuws en de tactische aanpak van Luc Boiten is toch anders. Het was natuurlijk even aanpassen. Ook met vier nieuwe spelers in de kern is het altijd even zoeken. De basis bleef en gelukkig kwamen Doms, D’hanis, Van Criekinge en Strauven ons versterken. De kern is ruimer en dat is nodig om de strijd aan te gaan met de concurrenten.”

“Dit seizoen verwacht ik een felle strijd om in de FINAL4 te geraken”, gaat Winters, sinds het seizoen 2016-2017 bij de Damburgers, voort. “Het is dan ook de bedoeling om weinig steken te laten vallen. We gaan naar Sporting Pelt om onze leidersplaats te verdedigen. Anderzijds, Pelt is met vijf op zes ook sterk aan het seizoen begonnen en haalde met coach Korneel Douven een vakman in huis. We kennen elkaar blindelings, maar het blijven altijd duels op het scherp van de snee. Vaak zijn het details die zo’n derby in een beslissende plooi kunnen leggen. Al verwacht ik een lastige wedstrijd tot de laatste snik. We zullen top moeten zijn om de volle buit mee huiswaarts te kunnen nemen, want Pelt kan voor eigen publiek tegen ons altijd iets meer.”

“De titelkandidaten? In de FINAL4 moet je top zijn en de vorm van de dag is bepalend. Om echter in dat eindtoernooi te geraken, zal er een hevige strijd losbarsten. Aalsmeer is meer een topploeg geworden. LIONS staat er altijd en dat kan je ook zeggen van ons en Sporting Pelt. Voorts is het afwachten wat Hubo Handbal zal brengen. Hun start is uitstekend, maar het heeft — met alle respect — ook een gemakkelijk programma. Eén zaak is duidelijk: er zal dit seizoen meer spankracht zijn om bij de beste vier te kunnen eindigen. Daarom is het belangrijk om zolang mogelijk aan de leiding te blijven”, besluit de 28-jarige Wout Winters.

PROGRAMMA SPEELRONDE 4:

Volendam – Bevo; Tachos – Visé; Hurry Up – Aalsmeer; Eupen – HUBO handbal; Sporting Pelt – Bocholt; Atomix – LIONS

Stand na drie wedstrijden:

  1. Aalsmeer (6); 2. HUBI handbal (6); 3. Bocholt (6); 4. LIONS (5); 5. Sporting Pelt (5); 6. Eupen (3); 7. Hurry Up (3); 8. Volendam (2); 9. Visé (0); 10. Bevo (0); 11. Atomix (0); 12. Tachos (0)

cover Wouter Winters gaat met Bocholt op bezoek bij de buren in Neerpelt

foto Reza

Deel dit bericht