HandbalshopHandbalDirect Kerst
Yara Nijboer toont haar kwaliteiten bij V&S Groningen

Yara Nijboer toont haar kwaliteiten bij V&S Groningen

20 november 2014, 00:00 uur

In het seizoen 2012-2013 koos de 19-jarige Yara Nijboer er voor Heeten Handbal te verruilen voor Dalfsen. Ze werd destijds gezien als een groot talent aan de rechterkant en speelde ook in de Oranje U18 selectie. Bij Dalfsen ontwikkelde zij zich in hoog tempo tot een van de dragende speelsters met een sterk drang naar het doel waar het afronden ook een van haar sterke kanten was. In 2013 was zijn misschien wel de revelatie van het seizoen. Allen al in Europees verband scoorde zij in twee seizoenen 54 keer voor Dalfsen.

Na twee seizoenen hield de in Groningen studerende Nijboer het voor gezien. Ze kon het niet langer opbrengen om zoveel op en neer te reizen en was een van de acht speelsters die aan het einde van afgelopen seizoen vertrok bij de landskampioen en bekerwinnaar. Zij melde zich vervolgens aan bij het in de tweede divisie spelende V&S Groningen . “Overbodig om te zeggen dat ik als trainster en wij bij de vereniging een gat in de lucht sprongen” vertelt Sandra van Bergen.

“De hele voorbereiding heeft ze bij ons mee getraind  maar een week voordat de competitie begon scheurde ze haar enkelband. Sinds twee weken is ze weer hersteld en is ze weer aan het trainen. Ook  heeft ze inmiddels weer haar eerste minuten gemaakt” zo laat trainer coach Van Bergen weten die ook vertelt dat ze niet alleen als handbalster een enorme aanwinst is maar ook een geweldige aanwinst is als gangmaaksters in het team.  

Laatste update: 20 november 2014, 10:07 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct