Nieuws

Yérime Sylla clubtrainer in Luxemburg

Yérime Sylla clubtrainer in Luxemburg

Van de Redactie – De voormalig bondscoach van de Belgische mannenploeg, de Fransman Yérime Sylla, gaat vanaf deze zomer aan de slag als clubcoach bij het Luxemburgse HC Kaerjeng, Bascharage. De coach tekende voor één seizoen. Bascharage behaalde in de clubhistorie twee landstitels, in 2014 en 2018.

De in Senegal geboren Sylla (51) speelde tot 2006 als rechter hoekspeler en opbouwer bij verschillende Franse ploegen. Met US Dunkerque werd hij derde in de strijd om de Franse titel. Als speler van UMS Pontault eindigde hij in 2004 als derde op de lijst van topschutters. Voor de Senegalese nationale ploeg speelde hij 15 interlands en scoorde 45 maal, met een zevende plaats tijdens het Afrikaans kampioenschap in 2004 als hoogtepunt.

                                                                 

Van 2006 tot 2012 was hij actief als hoofdcoach bij US Dunkerque. Vanaf 2011 tot 2014 was hij voor het eerst coach bij de Belgische nationale ploeg. Hij onderbrak in 2015 die klus en keerde van 2016 tot 2018 weer terug.

Van 2014 tot 2018 was hij gelijktijdig met de nationale Belgische ploeg ook clubcoach van Cesson Rennes en haalde onder andere de Belgische internationals Jef Lettens, Qrber Qerimi, Thomas Bolaers en Simon Ooms naar zijn ploeg.

Na de 33-30 nederlaag in het kwalificatieduel tegen Nederland (Sittard) in het voorjaar van 2018 stapte hij op als bondscoach om zich geheel te kunnen wijden aan zijn taken bij zijn clubteam dat tegen degradatie streed.

Van 2019 tot heden was hij actief in Koeweit.

  • Pieter Vanloo, assistent-trainer van Korneel Douven bij BENE-Leagueploeg HC Visé BM, is gestopt bij de Waalse ploeg

cover Yérime Sylla, ex-bondscoach van België, trekt naar het Luxemburgse Bascharage

foto archief HSP

 

Deel dit bericht