Nieuws

VIJFDE TITEL VOOR BOCHOLT OF DERDE VOOR LIONS?

Zaterdag vindt in De Damburg in Bocholt de ontknoping plaats van het BENE-League-seizoen 2022/2023. De reguliere competitie bracht vier ploegen in de halve finale die in een andere modus werd gespeeld. Bocholt schakelde Sporting Pelt uit (25-28 en 27-21), LIONS en Aalsmeer maakten het nog spannender: in Aalsmeer pakte LIONS met een 29-28 een nipte marge, in eigen huis deelden de aartsrivalen de punten: 29-29. Voor de regerend BNL-kampioen voldoende om opnieuw in de finale, net als in 2022, tegen wéér Bocholt uit te komen.

Voor Bocholt en LIONS staan er inmiddels negen deelnames aan de FINAL4 op de lijst. Initia Hasselt telt één deelname meer. In 2020 werd de FINAL4 gecanceld vanwege corona.

Tweemaal eerder dit seizoen troffen de ploegen elkaar in de grensoverschrijdende competitie. In die laatste confrontatie, op 25 februari, deelde Bocholt in Sittard nog even een tik uit: 29-39. Medio november moest LIONS ook de vlag strijken in De Damburg: 30-34. De 16-10 ruststand kon na de pauze (18-20) niet helemaal meer worden rechtgezet.

Via de halve finales plaatsten beide ploegen zich voor deze eindstrijd. LIONS was in een Nederlands onderonsje te sterk voor Aalsmeer: uit werd het 28-29, thuis 29-29. Bocholt won het tweeluik met de buren uit Neerpelt: uit was er een 28-25 nederlaag die met een 27-21 zege in eigen hal werd rechtgezet. Beide ploegen hebben dus hard moeten werken voor een plek in de finale.

Titelverdediger KEMBIT-Lions verloor dit seizoen dus al twee keer van Achilles Bocholt. Aanvoerder Ivo Steins (LIONS): "Vorig jaar hebben wij gedurende het seizoen ook verloren van Bocholt, maar tijdens de BENE-League Finale stonden we er op het juiste moment en pakten we de winst. We hebben bewezen dat je niet het hele seizoen top hoeft te zijn, maar juist op de momenten waar het om gaat. Dat geeft ons vertrouwen".

Het seizoen begon voor de Limburgse ploeg goed, maar in het verloop liet de ploeg van Christoph Jauernik toch onnodig punten liggen. Ook in de halve finale was het erg spannend, maar trok de ploeg toch aan het langste eind. Ivo : "We hebben dit seizoen veel blessureleed, wat zeker impact heeft. Desondanks vind ik dat wij ons knap hebben hersteld na de mindere periode. In de halve finale tegen Aalsmeer was het spannend, maar wisten we toch de winst eruit te slepen".  

Achilles Bocholt lijkt de betere papieren te hebben, ze zijn ervaren en hebben dit seizoen weinig steken laten vallen. De ploeg van Luc Boiten hield de punten thuis, terwijl andere ploegen, waaronder LIONS, op onverwachte momenten verrassend punten liet liggen. Ook in de halve finale tegen was Achilles Bocholt uiteindelijk te sterk voor Sporting Pelt. Zijn zij dan dé favoriet?

Roel Valkenborgh (Achilles Bocholt): "Met het thuisvoordeel zijn we misschien favoriet, maar ik hoop dat we een wijze les geleerd hebben na het verlies vorig jaar. Ik vind dat wij aan onszelf verplicht zijn om die wedstrijd te winnen. Gezien het seizoen zijn we naar mijn idee dan ook de verdiende kampioen". 

Niet aanwezig? Kijk dan hier naar de livestream.

27 maart 2022 eindigde de finale van de BENE-League met 29-22 in Nederlands Limburgs-voordeel. Halfweg hingen beide ploegen nog bijna gelijk (12-13 LIONS), na de pauze trok de ploeg van Christoph Jauernik door met een 10-16-run. In de strijd om de nationale titels moesten beide ploegen vervolgens hun meerdere erkennen in het Waalse Visé en het Aalsmeer van coach Bert Bouwer.

HANDBAL NL LEAGUE

Gelijk met de finale van de BNL gaan de overige vier ploegen dit weekeinde van start in de Handbal NL League. Inzet: de nationale titel. Hurry Up en Tachos komen als eerste in de baan in de serie van tien wedstrijden voor elke ploeg. Beide ploegen treffen elkaar eind maart ook in de kwartfinale van het bekertoernooi. Zondag is het de beurt aan Aalsmeer en Volendam. Zondag is het de beurt aan Aalsmeer en Volendam. Het duel tussen LIONS en Bevo wordt ingehaald op 2 mei. De nummers 1 en 2 spelen daarna in een ‘best-of-three-serie’ om de nationale titel.

BEKER

In het bekertoernooi komt het eind maart tot de kwartfinales met daarin LIONS – Aalsmeer, Hurry Up – Tachos, Quintus – Bevo en Volendam – Houten.

cover LIONS is de regerend BNL-kampioen 2022

foto Reza

Deel dit bericht