Wedstrijdverslagen

Geel-Zwart vecht terug en wint punt

Geel-Zwart vecht terug en wint punt

Door Geel-Zwart - Na de winst van vorige week waren wij er natuurlijk op gebrand om deze keer weer de punten te pakken. Vandaag was Havas uit Almere onze tegenstander. Deze middenmoter heeft vorige week verloren en wilde daarom de punten mee naar huis nemen.

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van onze trouwe supporter Koos Blommestein, werd er om 13 uur afgefloten voor een spannende wedstrijd. We begonnen sterk en namen direct de leiding. Havas wist echter terug te komen en het was vanaf het begin van een nek-aan-nek race. Beide teams toonden vechtlust en lieten mooie acties zien. Deze strijd leidde tot een gelijke ruststand van 9-9.

Een terechte tussenstand, maar we voelden dat er meer in zat. Met en voor elkaar - met die gedachten begonnen we aan de tweede helft.

De eerste tien minuten verliepen hetzelfde als de eerste helft. Beide partijen lieten mooi handbal zien en de score liep daardoor gelijk op. Helaas begon ons spel als eerst scheurtjes te vertonen. Hierdoor konden de dames van Havas met 4 punten te leiding nemen in de wedstrijd.

Wij moesten ons herpakken om de punten in ‘t Zand te houden. Het publiek ging achter ons staan en we voelden dat er meer mogelijk was. We gingen aanvallender verdedigen en wisten daardoor het spel van Havas te ontregelen. Langzamerhand kwamen we dichterbij en maakten we uiteindelijk de gelijkmaker!

Maar de 60 minuten waren nog niet om. De doelpunten vielen vervolgens om en om. Samen streden we voor elk punt en hielden we stand. Maar twee minuten voor tijd pakte Havas toch weer de voorsprong. Maar wij kwamen terug. Met geduld en goed samenspel scoorden wij toch de gelijkmaker! De scheidsrechters floten uiteindelijk af bij een stand van 22-22. Een punt winst nadat we terug zijn gekomen van een achterstand in de tweede helft.

Volgende week staat de streekderby tegen DSO in Den Helder op het programma. We hebben alle steun dan hard nodig om de punten mee naar het ’t Zand te nemen.

Deel dit bericht