Wedstrijdverslagen

MHV’81 blijft ongeslagen in eigen huis

MHV’81 blijft ongeslagen in eigen huis

Door MHV’81 - Op zaterdagavond 30 november stond de vijfde thuiswedstrijd voor de dames van MHV’81 op het programma. Tegenstander deze avond was Westlandia uit Naaldwijk, dat met zes punten op de tiende plaats stond.

Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd, waardoor de stand in het begin gelijk op ging. Na vijf minuten wist MHV, door de eigen aanvalssnelheid te benutten, een voorsprong op te bouwen. Via de standen 6-2 en 8-6 was de stand na vijftien minuten spelen 10-6 in het voordeel van de Millse ploeg.

In het tweede kwartier van de eerste helft wisten beide teams, mede door goed verdedigend werk, het net moeilijk te vinden. Dit resulteerde in een ruststand van 13-8.

In de tweede helft bleef het spel ongewijzigd. De wedstrijd was in evenwicht, waardoor er een stand van 17-11 op het scorebord kwam. MHV kende daarna een zwakke periode, waarin het vooral aanvallend moeizaam ging. Hierdoor kon Westlandia het verschil tot twee doelpunten verkleinen: 17-15.

De ploeg van coaches Van den Akker en De Gier herpakte zich op tijd en liet zich niet verrassen. Opnieuw zorgt een aantal snelle aanvallen voor het verschil. Ook wist keepster Linda Fick vanuit het eigen doelgebied te scoren. In de slotfase kwamen de dames van MHV niet meer in de problemen: 24-16.

Door deze overwinning is MHV in de eigen Looierij al twee jaar ongeslagen. Bovendien blijft de ploeg door deze winst op een tweede plek staan. Met 14 punten uit 9 wedstrijden staan ze gelijk met de koploper VOC. De Amsterdammers hebben een beter doelsaldo.

Zondag 8 december staat de uitwedstrijd tegen Bevo op het programma. Bevo staat op een vierde plek, twee punten achter MHV.

cover Marijn Weren neemt namens MHV'81 het doel van Westlandia onder vuur

foto Club

Deel dit bericht