Wedstrijdverslagen

VZV wint haar eerste wedstrijd tegen debutant Fortissimo

VZV wint haar eerste wedstrijd tegen debutant Fortissimo

Door Joep Hageman - De openingswedstrijd van de nieuwe competitie 2020/2021 was tegen Fortissimo uit Cothen. Een tegenstander waar weinig over bekend was. Deze ploeg was namelijk gepromoveerd naar de eredivisie. Het team bestaat uit een mix van speelsters, die eredivisie ervaring hebben en uit nieuwelingen. JuRo Unirek/VZV won na een stroef begin toch nog vrij gemakkelijk met 37-29.

’t Zijveld was om de bekende reden slechts mondjesmaat gevuld. Overal zaten plukjes mensen. Gelukkig konden veel mensen de wedstrijd via een uitstekende livestream thuis volgen.

Fortissimo liet in de openingsfase zien, dat ze niet zullen misstaan in de eredivisie. Met fris aanvallend spel maakten ze het JuRo Unirek/VZV in de beginfase vrij lastig. Het team draaide voornamelijk om de teruggekeerde Amy Oostveen. Zij speelde voorheen o.a. bij Quintus en VOC.

Pas bij 8-7 kwam de thuisclub voor het eerst op voorsprong. En die zou ze niet meer afstaan. Het begon toen pas te lopen. Door 5 maal achter elkaar te scoren liep het uit naar uit 13-8. Je zou denken, dat het gat geslagen was. Maar daar dacht de tegenstander anders over. Ze kwamen terug tot op één punt: 15-14. Maar door twee scores van Jane Kramer werd de ruststand 18-16.

Rolf Schulte had zijn meiden vast goed geïnstrueerd in de rust. Goed gemotiveerd begonnen ze aan de tweede helft. De thuisploeg kwam geen moment meer in gevaar.

Een van de mooiste treffers was een pass van Djazzmin Trabelsi van de linker hoek naar de rechter hoek. Lisanne Kolken maakte dit fraai af. Rolf Schulte kwam zelfs uit zijn stoel omhoog.

In de slotfase werd het verschil steeds maar groter. De winst kwam er bij 37-29 en waren de eerste twee punten binnen. Jane Kramer werd terecht gekozen tot speelster van de wedstrijd.

Doelpunten VZV: Jane Kramer 10, Lisanne Kolken 7,Maud Kruijer 5, Lotte Prak 5, Djazzmin Trabelsi 3, Dominique Koppe 3,Tessa Fijnheer 2, Lisa Vlug 1, Lynn Klesser 1.

 

Deel dit bericht