Cometas mist scherpte en wordt zonder punten naar huis gestuurd

10 december 2018, 16:18 uur

Door Nick Ploegsma/Cometas- Om 12.30 speelden de heren van H.V.Cometas tegen HVC. In het verleden bleek dit altijd een lastige wedstrijd en dus zal er hard gewerkt moeten worden om deze overwinning over de streep te trekken.

Na het eerste fluitsignaal zat de focus er goed in, zo leek het tenminste. Waar in de verdediging hard werd gewerkt en goed werd gecommuniceerd was het contrast juist zo groot met de aanval, waar rommelig werd gespeeld. Ondanks weinig tegendoelpunten in het begin werd er ook niet veel gescoord. Cometas had moeite om het net te vinden met deze keeper op het doel die altijd in de ‘goede’ hoek zat. 100% kansen werden gemist en de keeper van HVC werd goed warm geschoten.

Ondertussen was het verschil in score vrij geleidelijk opgegaan. HVC stond standaard 2 à 3 doelpunten voor die tegen het einde van de tweede helft werd uitgebreid naar een 14-10 ruststand.

Het plan voor de tweede helft was duidelijk: kansen afmaken!

De tweede helft bleef Cometas het lastig hebben in de aanval. HVC stond vrij offensief. De oplossing daarvoor is druk zetten, mannetje binden en door leggen. Instarten zonder bal is het sleutelwoord. Dit werd helaas onvoldoende gedaan door de heren waardoor het veel op individuele acties aankwam. Af en toe werden er een paar mooie acties gemaakt en mooi afgemaakt, maar dit was niet voldoende om de achterstand in te halen.

Licht gezien

Ergens midden in de tweede helft leek Cometas het licht te hebben gezien. Er werd op druk gespeeld met een paar goed uitgespeelde acties met fraaie doelpunten als gevolg. Ondertussen was de score ingelopen tot 25-22. HVC moest zich herpakken en wist met enkele balletjes naar de cirkel en break-outs het verschil toch weer groter te maken. Cometas zag de bui al hangen en kon de winst niet meer naar zich toe trekken. Belangrijke punten in het klassement worden niet mee terug genomen naar Leeuwarden. Eindstand 31-23

Laatste update: 10 december 2018, 16:25 uur
Cometas mist scherpte en wordt zonder punten naar huis gestuurd