Wedstrijdverslagen

DAMES HMC IN VEILIGE HAVEN NA WINST OP HELLAS

DAMES HMC IN VEILIGE HAVEN NA WINST OP HELLAS

Door HMC - In de 2e divisie B (dames) woedt er een zware strijd tegen degradatie. Nog 7 van de 11 teams zijn niet zeker van klassenbehoud. In de Hellas-hal een directe strijd tussen Hellas en HMC. Voor de Brabantse meiden altijd een hele klus, vanwege het ruime harsgebruik daar. Eerste keepster Lisa de Ritter was verhinderd, dus wachtte de jonge Lotte van Die een zware dobber.

Coach Johan Stege had sowieso een jong team ter beschikking met liefst 7 jeugdspeelsters. En dan dat vermaledijde hars! Na 7 minuten 3-0 in Haags voordeel en pas één poging die richting doel ging namens HMC. Toch 4-4 na 15 minuten. Met name Noa van Vliet wist enkele keren doeltreffend uit te halen. Maar 4-4? Beide keepsters hadden goed het oog op de schoten en haalden dan ook een hoog stoppercentage.

DEFENSIES

Hellas speelt voornamelijk lange aanvallen met een goed voorbereide afronding, daar waar HMC veel sneller richting doel ging. Voor beide opties was genoeg te zeggen, getuige de 8-7 ruststand. Hoofdrol voor de beide defensies en keepsters dus. Wel leek de Raamsdonksveerse équipe beduidend fitter. Bij Hellas ook 2 blessuregevallen waardoor hun mogelijkheden beperkt werden.

Na rust zetten de oranjehemden tweemaal een mooie run (9-8 naar 9-13 en 11-13 naar 11-16) op het bord en daarmee de wedstrijd naar hun hand. Net terug van een vervelende blessure was Anouk de Leeuw tweemaal succesvol en ook Merel Smit was de baas in de snelle tegenaanvallen. Het laatste fluitsignaal klonk bij 15-20.

Weinig treffers, maar lang een spannende wedstrijd, waarin het belang van de overwinning duidelijk zichtbaar was. Ook bij het meer ervaren Hellas. HMC komt hierdoor op 16 punten.

Scores MHC: Noa 8, Indy van Vuuren 6, Merel 3, Anouk 2 en Esther Smits 1.

cover HMC-dames: doel bereikt! Volgend seizoen weer tweede divisie! PROFICIAT!

foto club

Tijdens de gezellige busreis naar het Brabantse land, waar het licht altijd brandt, druppelen de uitslagen binnen. En wat blijkt? Venlo 2 verliest thuis van provinciegenoot Noav. Door dit resultaat is HMC onbereikbaar geworden voor zowel LimMid als Venlo en is daarmee verzekerd van een plaats in de tweede divisie komend seizoen.
De sfeer werd er nog beter door en de reis mocht best nog wat langer duren Wel zonder coach Johan Stegen en trainer Henk van Oers, die na 5 mooie seizoenen afscheid gaan nemen.
Door het terugtrekken van Foreholte 2, degraderen er nog 2 teams. Bijzonder is wel dat tot de laatste competitiedag er nog beslissingen kunnen vallen.
UITSLAGEN EN STANDEN LANDELIJKE COMPETITIES:
Deel dit bericht