Wedstrijdverslagen

Daverend begin in Aalsmeer: winst voor Dynamico

Daverend begin in Aalsmeer: winst voor Dynamico

Door Dynamico - Een prettige start voor de handballers van Dynamico. Vorig seizoen tijdens het debuutjaar moest er erg lang gewacht worden op het eerste punt, maar nu was het direct raak, nota bene in een lastige uitwedstrijd. Uit bij Aalsmeer 2 hield de Oss/Heesche formatie net genoeg over van een riante marge (27-29), terwijl tien minuten voor tijd de marge nog zeven was: 21-28.

Trainer Vladan Mijalkovic vond dat zijn jongens ‘een wedstrijd met karakter’ hadden gespeeld. Na zo’n lange tijd geen competitieve partij te hebben gespeeld was het volgens hem zoeken naar het ritme, voor beide teams. “Als je het zo bekijkt, hebben we het goed gedaan. Alleen de laatste tien minuten waren niet goed. Ik had niet het gevoel dat er angst in de ploeg sloop, het was denk ik een kwestie van vermoeidheid, waardoor we niet de concentratie hadden om de open kansen af te ronden.”

Uitblinkers

De grote uitblinkers aan Dynamico-zijde waren keeper Erwin van den Elzen en nieuweling Jesper van Kessel. Eerstgenoemde was op veel momenten belangrijk met een cruciale stop, terwijl de nieuweling zowel vanuit de hoek als op de break liet zien waarom hij een versterking mag worden genoemd. In de tweede helft combineerde hij dat bovendien met een uiterst sterk defensief optreden.

Wout van Iperen werd topscorer met negen goals. Als nieuwe penaltynemer scoorde hij twee keer, zelfs op de linkerhoek kwam hij tot scoren, maar de meerderheid van zijn doelpunten viel gewoon vanaf zijn vertrouwde rechterhoek. Een heel seizoen lang de Lithoijenaar tot je beschikking hebben zou erg fijn zijn, dat wisten we een jaar geleden ook al.

Teamzege

Zijn broer Chiel was met name in de beginfase maar moeilijk af te stoppen. Fysiek was hij niet op zijn top, vandaar dat hij erna minder in het stuk naar voren kwam als doelpuntenmaker. Op dat moment had hij al te veel laten zien om hem zijn gang te laten gaan, zo wist Aalsmeer 2. De rest profiteerde ervan.

Door deze spelers expliciet te noemen ga je voorbij aan het feit dat het een echte teamprestatie was. De dekking stond goed en in de aanval werden de lijnen goed uitgezet door Jordi van Erp, die zich in de tweede helft ook scorend met de wedstrijd ging bemoeien.

Volgende week tegen Hellas dat openingsduel ook won van stadsgenoot WHC/Hercules.

cover Vreugde na de winst in Aalsmeer

foto Dynamico

Deel dit bericht