Wedstrijdverslagen

DSS WINT OPNIEUW DANKZIJ ENORME VECHTLUST

Door DSS - Vorig weekend werd er geen competitiewedstrijd gespeeld. Toen speelden 7 teams van DSS, waaronder de eerste damesploeg, in het Belgische Sint-Truiden voor de Flanders Trophy. Het was een geslaagd weekend, vol gezelligheid. Maar al snel moest de knop weer om, aangezien de ploeg zaterdagavond een wedstrijd op de planning had staan tegen ZAP. Deze wedstrijden zijn altijd leuk en spannend, zo ook deze keer. Uiteindelijk gingen de punten mee naar Heemskerk: 22-23.

In de eerste 8 minuten had DSS moeite met de dekking van ZAP. Hierdoor wisten de Heemskerksen niet te scoren. Daarentegen werd er hard verdedigd en wisten de dames uit Breezand ook niet gemakkelijk door de dekking van DSS heen te komen. Dit was ook te merken aan de score: na 10 minuten was de stand 2-1. Langzaam maar zeker begon het te draaien in de Heemskerkse aanval. Er werd met meer tempo gespeeld en dit resulteerde in een aantal mooie kansen voor o.a. Kim de Ruyter (4-4, 5-7). Maar aan Heemskerkse zijde werd een aantal keer een onnodige tijdstraf gepakt, waardoor de ploeg met vijf speelsters moest verdedigen. Zo kon ZAP weer terug komen. Gelukkig kon Indy Bangma dit verder voorkomen door een aantal mooie reddingen. Dit gaf DSS de mogelijkheid om een klein gat te slaan: na 25 minuten was de stand 7-11. Maar ook nu bleef ZAP gas geven en kwam terug tot 9-11. De ruststand was 9-12. 

HARD GEVOCHTEN

DSS kwam scherp uit de kleedkamer. Er werden mooie kansen gecreëerd en ook afgemaakt. Verdedigend werd er hard gevochten, waardoor ZAP moeite had om er doorheen te komen. DSS kon een klein gaatje slaan (10-14). Wederom ging ZAP niet bij de pakken neer zitten en wist terug te komen tot een verschil van twee: 12-14. In een time out aan Heemskerkse zijde kon de groep even bij elkaar komen en het verder verloop van de wedstrijd bespreken. Dit resulteerde in veel doelpunten in korte tijd, waardoor de stand al snel 14-19 was.

Nu was het zaak om deze voorsprong te behouden en niet in te kakken. Dit lukte echter niet helemaal, waarna ZAP weer dichterbij wist te komen tot 18-20. De spanning was te merken tot in de laatste seconden. ZAP ging iets offensiever spelen, waardoor er grotere ruimtes ontstonden. De ruimtes werden gezien, alleen de kansen werden niet afgemaakt. Gelukkig werd er nog steeds hard verdedigd en gevochten voor elke bal. Daardoor wist ZAP ook niet gemakkelijk te scoren. Met nog 2 minuten te spelen was de stand 21-22. Door een mooie beweging van Kim de Ruyter werd het 21-23. In de laatste minuut wist ook ZAP te scoren nog te scoren. Met nog 10 seconden te gaan, was DSS in balbezit. 6 seconden voor tijd werd er een time-out genomen door coach Wim Groot. Na die time-out deed ZAP er alles aan om de bal alsnog te veroveren. Dit mocht niet baten, waardoor DSS de winst over de streep wist te trekken: 22-23.

De meiden mogen trots zijn op hun vechtlust. Er is echt een stijgende lijn te zien in het spel en de uitslagen. Volgende week (19:30 uur) kan DSS zich thuis definitief handhaven tegen ZVBB. Als de ploeg wint, kan ze niet meer ingehaald worden door datzelfde HVBS.

Doelpunten DSS: Kim de Ruyter (6), Natasja de Vries (5), Britt van Elsacker (3), Roos van Hensbergen (3), Yvett van Dijk (2), Hiske van der Weide (2), Ilse Groot (1) en Daphne Neeft (1).

cover  Kim de Ruyter was zes keer succesvol voor DSS

foto Ronald Jans sportfotografie

Deel dit bericht