Wedstrijdverslagen

DSVD en Borhave met verlies winterstop in

DSVD en Borhave met verlies winterstop in

Bron: Tubantia / Kees Reenders - DSVD en Borhave kwamen dit weekend voor het laatst in actie in het kalenderjaar 2021. DSVD ging onderuit bij SEW. De ploeg uit Deurningen speelde een goede wedstrijd, maar gaf het duel in een kwartier tijd uit handen. Borhave had uitzicht op een punt tegen topploeg Quintus. In de slotfase zat het echter tegen en ging de wedstrijd alsnog verloren.

Tot aan een stand van 8-8 kon de ploeg van trainer Jan Majoor goed meekomen met SEW. Vanaf dat moment kende DSVD echter een mindere fase en zag het de thuisploeg weglopen naar een marge van acht doelpunten bij rust. Na rust was DSVD weer bij de les, maar kon het een nederlaag niet voorkomen.

“We kwamen heel goed uit de startblokken”, aldus Majoor. “In de beginfase waren we ook gelijkwaardig aan SEW. In het tweede kwartier maakten we te veel individuele en technische fouten. Toen ging het ineens hard. Dat was echt een mindere periode. Na rust begonnen we met frisse moed en bleef het verschil ongeveer gelijk. Over het spel in het eerste kwartier van de eerste helft en het spel in de tweede helft ben ik erg tevreden. De tweede helft hebben we met 20-16 verloren, dat is een goede uitslag. SEW behoort tot de top van de eredivisie en was gewoon beter, dat is ook geen schande. Hier moeten we op voort kunnen bouwen en het is fijn dat we met alle beperkingen door corona toch kunnen blijven trainen en spelen.”

Borhave

Met Quintus trof Borhave zondagmiddag opnieuw een tegenstander uit de top van de eredivisie. Borhave gaf de bezoekers goed partij, maar verloor uiteindelijk wel. “We hebben het Quintus erg lastig gemaakt”, aldus trainer Herman Keppels. “De eerste vijftig minuten speelden we heel goed. Daarna vloeide de energie langzaam uit de ploeg en sloeg Quintus direct een gaatje. In de laatste vijf minuten hebben we alles op alles gezet en kwamen we nog terug tot twee doelpunten. Helaas namen de scheidsrechters toen een paar discutabele beslissingen. Dat gaven ze na afloop ook toe. Verder floten ze zeker niet kinderachtig hoor. Misschien hadden we anders ook niet gewonnen, maar de ploeg had zeker een punt verdiend. We zijn erin blijven geloven en bleven ook ons eigen spel spelen. Ook toen de tank bijna leeg was, bleven ze knokken voor elkaar. Dat is een groot compliment waard. In de afgelopen weken speelden we tegen topploegen als VOC, Venlo en nu Quintus. Daar hebben we heel acceptabele wedstrijden tegen gespeeld. Als we dat tegen de andere tegenstanders ook doen, dan maken we daar absoluut een kans tegen. Het is nu eerst zaak om rust te nemen en ons op te laden voor de wedstrijden na de jaarwisseling.”

 

Deel dit bericht