Wedstrijdverslagen

DYNAMICO MOET ZICH GEWONNEN GEVEN IN 'SLAG OM BRABANT'

Door Dynamico - Op de ranglijst was al een tijdje duidelijk dat Tachos als beste ploeg van Brabant zou eindigen. Maar wellicht kon Dynamico de subtopper uit Waalwijk in de eigen Osse Rusheuvel verslaan? In de eerste helft leek het erop dat het tot de mogelijkheden zou behoren (16-17), maar in de tweede helft verdween een resultaat snel uit zicht: 27-34.

In de eerste helft was met name Wout van Iperen (foto) erg sterk op dreef. Hij nam zijn ploeg bij de hand met mooie goals vanuit de tweede lijn en goede acties waar teamgenoten van konden profiteren. Toch was het Tachos dat lang voor stond, telkens met maximaal één of twee punten verschil. Maar Dynamico bleef bij en pakte bij 24.58 de eerste en naar later bleek de enige voorsprong.

Merijn van Loon was doeltreffend in de break. Op zich geen bijzondere prestatie, wel als je bedenkt dat hij in de loop een duwtje kreeg van Tachos-opponent Nick Veltman. Die kreeg terecht rood. Maar Dynamico profiteerde niet met goals van de overtalsituatie. Even later stond Tachos weer voor (15-16), maar Frank Loeffen maakte vanaf 7 meter gelijk. De laatste goal van de eerste helft was echter voor de Waalwijkers.

Na rust kwam Dynamico nog één keer langszij (18-18 via Pim van Munster), maar daarna maakte Tachos snel een gaatje van een treffer of vier, vijf. De ploeg van trainer Damir Josipovic bleef strijden en bleef zodoende tot 26-30 in het spoor, maar in de absolute slotfase liep de achterstand nog verder op. En daarmee wonnen de gasten ‘de slag van Brabant’.

Scores Dynamico: Wout van Iperen 7, Frank Loeffen 5, Erik Loeffen 4, Merijn van Loon 4, Pim van Munster 3, Cas Kerstens 2, Bart Hanenberg 1, Thomas van Kessel 1.

DAMES NEMEN PUNTEN MEE UIT EINDHOVEN

Met invaller-coach Jan van Munster senior aan het roer wonnen de dames van Dynamico op degelijke wijze van laagvlieger PSV Handbal 3: 24-30. Daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit (14-14).

Nou ja, misschien is die laatste zin toch niet helemaal waar. Dynamico had het betere van het spel voor rust en leek telkens op weg naar een voortijdige beslissing, zeker toen het 10-13 stond. Maar een korte periode van matig spel betekende ‘ineens’ een achterstand: 14-13. Maar gelukkig maakte Anne van Munster vanaf de middenopbouw nog gelijk, voordat de kleedkamers werden opgezocht: 14-14.

In de tweede helft ging het nog eventjes gelijk op (16-16), maar daarna liep Dynamico dan echt weg. Door vier treffers op rij: Sabine Bouwman (foto) vanaf de rechteropbouw 16-17, Jessie van Lieshout op de break 16-18, Aemy Sevinga vanaf de linkeropbouw de 16-19 en Gaby van de Meulenreek vanaf de rechterhoek 16-20. Even werd het toch weer penibel bij 23-24 dankzij een matige doch korte periode, maar vijf treffers op rij en het duel was definitief beslist. Mirne Hoeks bepaalde de eindstand vanaf de rechterhoek op 24-30.

Scores Dynamico: Sabine Bouwman 8, Anne van Munster 4, Aemy Sevinga 4, Gaby van de Meulenreek 4, Mirne Hoeks 3, Luca Banken 3, Manouk van den Hout 2, Jessie van Lieshout 2.
Deel dit bericht