Dynamico wint ‘de wedstrijd van de twee schreeuwen’

Door Dynamico - De handballers van Dynamico hebben voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd gewonnen. Thuis tegen Havas werd het 33-30 na een ruststand van 16-15. En dat was maar goed ook, want concurrent EHC won eveneens. De Oss/Heesche formatie gaat zo met een prettig gevoel de feestdagen in.

De twee belangrijkste momenten van de wedstrijd werden gemarkeerd met een schreeuw, allebei van een heel ander kaliber. De eerste schreeuw was er één van blijdschap, vanaf de bank toen Geert van de Goor zo’n drie minuten voor de rust een goal maakte: 14-13. Daar zat uiteraard een verhaal achter.

De 33-jarige oud-speler van Bevo maakte de laatste promoties van, toen nog Olympia’89/DOS’80, allemaal mee, waarna hij in de allereerste wedstrijd op eredivisieniveau al binnen twintig minuten een zware blessure opliep.

Geert van de Goor scoorde direct in zijn eerste aanval bij zijn rentree in het eerste, de 14-13

Daarmee leek het ‘einde handballoopbaan’ en zeker in de hoogste nationale klasse, maar dat bleek zaterdag dus toch niet te kloppen. Eerder in het seizoen had hij bij het tweede al wel gespeeld, maar dit was toch iets anders. Het zou bepaald niet zijn enige geslaagde actie zijn deze wedstrijd, maar daarover later meer.

Door merg en been

De andere schreeuw ging door merg en been toen Twan van Iperen in de verdediging een bal onderschepte en een break liep. Havas maakte een lichte overtreding, maar de cirkelloper viel helemaal verkeerd op zijn hand. Dat hij veel pijn had, was direct duidelijk. In het ziekenhuis bleek dat hij twee vingers vanaf de knokkels gebroken had. Het was zondagochtend nog niet duidelijk of hij daaraan geopereerd moet worden. Het was een blessure die de avond een klein beetje overschaduwde.

Los van dit kon Dynamico juist terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd. Met als meest opvallende speler zoals eerder gezegd Geert van de Goor. Hij kwam er dus pas laat in, in de eerste helft, bij 13-13, een stand die recht deed aan de veldverhoudingen. Met de 14-13 en de 15-14 had hij een groot aandeel in een kleine voorsprong bij rust. Frank Loeffen zorgde met een rake strafworp voor de ruststand van 16-15. Het was in de eerste helft al te merken dat Chiel van Iperen wederom een goede dag had. Vijf doelpunten waren daar getuige van.

In dubbel ondertal

Ook de tweede helft ging gelijk op in eerste instantie. Vreemd genoeg maakte Dynamico het eerste verschil toen het in dubbel ondertal was. Bij 20-19 kreeg Frennie Bens twee en Geert van de Goor vier minuten tijdstraf. Een gestopte strafworp door Paul van Iperen werd gevolgd door een sterke individuele actie van Harm van Iperen: passeerbeweging, goal, 21-19. Weer een open kans die door Paul van Iperen gepareerd werd. Tegenaanval, Chiel van Iperen, raak: 22-19. Toen Dynamico weer compleet was, was het verschil nog altijd drie: 23-20.

Omdat Chiel van Iperen bleef scoren, werd de marge zelfs vijf: 27-22. Havas werd weer wat beter, maar op cruciale momenten deelde Dynamico een tikje uit. Geert van de Goor deed dat door van 28-25 29-25 te maken, Frennie Bens zorgde dat de 29-26 gevolgd werd door een nieuwe dreun voor de gasten. Alhoewel, twee tegentreffers volgden: 30-28. Met drie minuten op de klok zorgden Thomas van Kessel (31) en Erik Loeffen (32) voor een voorsprong van vier doelpunten.

Vliegertje als passende afsluiting

In de allerlaatste aanval gaf trainer Vladan Mijalkovic de jonkies nog wat speeltijd. En zij ‘regelden’ een passende afsluiting. Jari van Vliet trok de verdediging uit elkaar, speelde Firouz Hosseini aan in de hoek en die speelde Geert van de Goor aan, die in de lucht sprong, de bal ving en in het doel gooide. Een prachtig vliegertje dus als slotstuk van 2021.

Omdat Dynamico onder de profsportregeling, staat de volgende wedstrijd alweer op 8 januari op het menu.

Scores Dynamico: Chiel van Iperen 11, Geert van de Goor 5, Erik Loeffen 5, Frank Loeffen 3, Jesper van Kessel 2, Harm van Iperen 2, Frennie Bens 2, Merijn van Loon 2, Thomas van Kessel 1.

cover Coach Vladan Mijalkovic pakte met Dynamico aan het einde van 2021 twee belangrijke punten

foto archief HSP / club