Eemland moet meerdere erkennen in promovendus Ha-STU

Door Eemland - Yourlease/Eemland is er zaterdagavond niet in geslaagd om de punten in Soest te houden, de thuisploeg verloor met 20-27 van promovenus Ha-STU uit Nijmegen.

In een kwalitatief matige eerste helft kwam de ploeg van trainer/coach Arjan Schneiders in de eerste twintig minuten slechts tot 4 treffers, wat resulteerde in een 4-7 tussenstand. In de laatste tien minuten regende het plots 14 doelpunten, gelijk verdeeld over beide ploegen en stond er bij rust een 11-14 stand op het scorebord in Sporthal Beukendal.

Na de hervatting waren de doelpunten spaarzaam, na twaalf minuten was het 12-16. Bij 13-18 leken de gasten de beslissende slag te hebben geslagen. Twee tijdstraffen aan de Nijmeegse kant uitgedeeld door het scheidsrechters duo den Breejen/Nulle gaven de thuisploeg in een dubbele overtal situatie heel even vleugels. Linkerhoekspeler Domeniko Weenink was met 3 treffers trefzeker en via topscorer Tim Zwart kwamen de zwart-blauwen terug tot 18-19.

Daarna had de thuisploeg hun kruit verschoten en gaven de gasten even vol gas, wat resulteerde in een 18-26 tussenstand.

Door de 20-27 nederlaag bezet Yourlease/Eemland de 16de en laatste plaats in de eerste divisie.

Scores Eemland:  Tim Zwart 7, Domeniko Weenink 5, Johnny van Gulik 3, Jordy Mertens 2, Thomas Visser 1, Danny Schneiders 1, en Jack Schneiders 1.