Wedstrijdverslagen

EERSTE THUISDUEL DSS KENT SPANNENDE SLOTMINUTEN

EERSTE THUISDUEL DSS KENT SPANNENDE SLOTMINUTEN

Door DSS - Vorige week ging de eerste wedstrijd van het seizoen tegen ZAP in Breezand verloren. Zaterdagavond was het eerste damesteam van DSS Handbal gelukkig weer compleet. E&O uit Emmen kwam op bezoek bij de Heemskerksen die nipt met 28-27 aan het langste eind trokken.

DSS en E&O begonnen de wedstrijd met stuivertje wisselen. Het ene moment stonden de dames uit Heemskerk één punt voor, vervolgens nam de uitspelende ploeg het initiatief. Dat beeld was zichtbaar tot 11-11. In de laatste tien minuten voor rust sloeg E&O een gaatje door vanaf verschillende posities te scoren, waardoor de teams de kleedkamer in gingen met een stand van 11- 15. DSS wist dat dit verschil niet onoverkomelijk was en dat de winst nog steeds binnen handbereik was, mits er meer beweging zou komen in de aanval en er beter werd gereageerd op de snelle tegenaanval van de tegenstander.

TEAM DSS SEIZOEN 2022-2023

V.l.n.r. Natasja de Vries, Roos van Hensbergen, Hiske van der Weide, Semmy le Noble, Murron Ris, Ilse Groot, Willemijn Bos, Indy Bangma, Monique de Vijlder, Angelique de Groot, Kris van der Wijst, Daphne Neeft, Kim de Ruyter, Janna Langeveld, Dagmar Ouwehand, Britt van Elsacker. Achteraan: trainer/coach Zoran Jovanovic.

Na de rust kwam DSS punt voor punt dichterbij. De gasten speelden gemeen spel met overtredingen die vaak niet werden bestraft door de arbiters. Maar de twee penalty’s die DSS wel terecht kreeg, benutte Roos van Hensbergen feilloos. Bij 18-18 was de stand weer gelijk, maar vervolgens liep de ploeg uit Emmen weer uit naar 20-22.

Gelukkig herpakte DSS zich goed en nam bij 23-22 weer de leiding in de wedstrijd. In de laatste tien minuten van de wedstrijd was er sprake van gelijke stand of één punt voorsprong in het voordeel van de thuisploeg. Daarmee nam de spanning in de slotminuten alleen maar toe.

Toen Monique de Vijlder bij 27-26 een belangrijke penalty stopte en Angelique de Groot daarna aan de andere kant onder de druk van tijdspel wist te scoren (28-26), was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut wist E&O nog één keer te scoren, maar DSS bleef daarna slim in balbezit en gaf de winst niet meer uit handen: 28-27, een prima eindresultaat én volop vreugde in Sporthal de Waterakkers.  

Komende zaterdag speelt DSS (18:30 uur) een uitwedstrijd tegen het tweede team van Quintus uit Kwintsheul.

Doelpunten DSS: Angelique de Groot (7), Roos van Hensbergen (7), Ilse Groot (5), Kim de Ruyter (5), Natasja de Vries (5) en Murron Ris (1).

Deel dit bericht