EHC vergeet te winnen

Door Rik Hessing / EHC - Na een heel spannende wedstrijd in de topper tegen het geroutineerde Green Park Aalsmeer 3 liet EHC in de laatste minuten de kansen op een overwinning liggen. Diverse snelle breaks van het verder goed spelende EHC eindigden helaas op de handen van de keeper of naast het goal. Uiteindelijk zat er niet meer in dan een gelijkspel: 22-22.

Green Park Aalsmeer 3 is al jarenlang een plaag voor EHC. In de afgelopen vijf jaar werd slechts één keer gewonnen en ook dit jaar draait deze ploeg weer mee in de top. EHC liet zich al heel snel meeslepen in het trage opbouwspel van de routiniers van Aalsmeer. Een groot deel van de eerste helft was dan ook weinig attractief.

Pas bij een achterstand van 7-11 begon EHC een beetje wakker te worden. Het spel werd – in de goede zin – agressiever van de kant van EHC en daarmee begon ook een inhaalrace die een groot deel van de wedstrijd zou voortduren. In deze fase, er zouden er nog meer volgen, werden door EHC veel 100% kansen gemist. De keeper van Aalsmeer pakte veel ballen maar ook Niels de Vrijer, die halverwege de eerste helft Rolf Wubben verving, stond goed te keepen. De doelpunten waren schaars en bij de rust was het 10-11.