Wedstrijdverslagen

Feestweekend MHV’81 compleet na overwinning  Op zaterdagavond 4 juni stond de

Feestweekend MHV’81 compleet na overwinning Op zaterdagavond 4 juni stond de

Op zaterdagavond 4 juni stond de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer op het programma. Een mooie opwarmer voor de feestavond, die aansluitend aan de wedstrijd plaats zou vinden. MHV’81 bestond in de coronatijd namelijk 40 jaar. Nu kon dan eindelijk het jubileum gevierd worden.

De uitwedstijd tegen Aalsmeer, hekkensluiter in de Eerste Divisie, werd met een doelpunt verschil maar nipt gewonnen. Dat het geen makkelijk potje zou worden stond vast. De coaches Van den Akker en De Gier kozen er voor om te starten met een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar. In de beginfase was het Diede Baltussen die de keepster van Aalsmeer verraste met een fraai lobje vanaf de cirkel en een afstandsschot. Desondanks kwam MHV op een flinke achterstand te staan; 4-8. Het gretige spel van onder andere de jonkies Sterre Jacobs en Nicole Nijenhuis, die knokten voor iedere bal, zorgde er voor dat de bezoekers uit Aalsmeer gedurende de eerste helft steeds meer moeite kregen met het tempo. Daardoor kon de opgelopen achterstand al weer snel worden rechtgezet. Ook Marijn Weren en Maud van Schipstal wisten geregeld het net te vinden. MHV ging de rust in met een kleine voorsprong; 15-14.

Na rust hadden de Millse dames nog kracht genoeg om een tandje bij te zetten. Baukje van Baal en Evi Bens wisten de voorsprong, met een paar mooie goals, verder te vergroten; 19-16. Met 21-19 op het scorebord kreeg Aalsmeer nog even hoop. MHV liet zich echter niet meer verrassen en pakte door met break outs en mooi uitgespeelde aanvallen. Uiteindelijk werd er overtuigend gewonnen door de Millse handbaldames. De eindstand was 31-24.

MHV, vijfde op de ranglijst, heeft nog één wedstrijd te spelen. Aanstaande zaterdagavond 11 juni is E&O de tegenstander. Dit zal de laatste wedstrijd zijn Jara Jacobs, Marijn Weren, Talitha Maas en coaches Rob van den Akker en Bas de Gier. De wedstrijd wordt gespeeld in De Looierij en start om 19.30 uur. Hopelijk komt het publiek nog een laatste keer het team in groten getale aanmoedige

Deel dit bericht