Wedstrijdverslagen

Forse nederlaag DSVD, gelijkspel Borhave

Forse nederlaag DSVD, gelijkspel Borhave

Bron: Tubantia sport / Kees Reenders - Zonder de aanwezigheid van trainer Jan Majoor verloor DSVD met ruime cijfers bij titelkandidaat Venlo: 46-27. In Venlo kwam DSVD er geen moment aan te pas. De ploeg liet bij vlagen goede aanvallen zien, maar zal de winstpunten vooral tegen andere tegenstanders moeten halen. Borhave pakte in eigen huis het eerste competitiepunt van het seizoen. Tegen V&L werd met 23-23 gelijkgespeeld. De Tukkers vocht zich in de eerste divisie op karakter naar een gelijkspel tegen ZAP: 25-25. Bentelo versloeg in de tweede divisie Lettele met 22-20.

DSVD

DSVD trof voor de tweede week op rij een kampioenskandidaat. Na de ruime thuisnederlaag tegen VOC had de ploeg ook uit bij Venlo weinig in te brengen: 46-27.  Trainer Jan Majoor kon er wegens ziekte niet bij zijn. Hij zit sinds afgelopen donderdag zelfs in quarantaine. “elma Oude Voshaar heeft de ploeg gecoacht”, aldus Majoor. Volgens hem waren er ondanks de grote nederlaag ook positieve ontwikkelingen. “Venlo was beter en sterker, maar we hebben meer van ons af kunnen bijten dan vorige week. In de beginfase waren we in de dekking te afwachtend en hadden we nog te veel respect voor de tegenstander. Daarna kwamen we beter in ons spel en hebben we ook goede aanvallen laten zien. Het verschil met de top 4 in de eredivisie is nu eenmaal groot, maar het is positief dat we tegen een tegenstander als Venlo toch tot 27 doelpunten zijn gekomen.”

Er was meer positief nieuws voor DSVD. Wies Rensen keerde na een zware knieblessure terug bij DSVD en speelde bijna veertig minuten mee tegen Venlo.

Borhave

Borhave heeft in eigen huis met 23-23 gelijkgespeeld tegen V&L en behaalde daarmee het eerste punt van het seizoen. Het begin was voor de bezoekers, die al snel op een marge van vier goals kwamen: 1-5. Het verschil liep nog op tot vijf, maar vanaf 4-9 begon de inhaalrace van Borhave.

”We hebben veel last van blessures”, vertelt trainer Herman Keppels. “Als team hadden we afgesproken ons stinkende best te gaan doen en met plezier te spelen. De start was niet goed, maar vanaf 4-9 hebben we de rug gerecht en stoomden we door tot 10-9 bij rust.” Na de hervatting leek de ploeg zich opnieuw de kaas van het brood te laten eten. V&L liep weer uit tot een marge van vier. Wederom toonde Borhave karakter en vocht het zich stap voor stap terug in de wedstrijd. Anderhalve minuut voor tijd stond de ploeg in ondertal een punt achter, maar wist het met goed verdedigen overeind te blijven en ook nog eens de gelijkmaker op het bord te krijgen. “Ik heb het team een groot compliment gegeven”, aldus Keppels. “In de tweede helft hebben we de rust bewaard en zijn we niet geforceerd gaan handballen. Het vuur kwam ook weer terug in de ploeg, dat is wat we willen zien.”

De Tukkers

De Tukkers sleepte, uit bij ZAP, op karakter een gelijkspel uit het vuur. Het zat de ploeg van trainer Nicol Kooiker allesbehalve mee. “Door een directe rode kaart en een zware knieblessure van Mirthe Everlo eindigden we de wedstrijd met twee wissels”, aldus Kooiker. “We hebben heel hard gewerkt en ook nog even twee doelpunten voorgestaan, maar het lukte niet om dat vast te houden. Over het spel ben ik tevreden en achteraf gezien is een gelijkspel een positief resultaat. Het team heeft gevochten met alles wat ze hadden.”

Bentelo

In de tweede divisie won Bentelo zaterdagavond in eigen huis van Lettele (22-20). “Een terechte overwinning”, aldus trainer Egon Floors. “We begonnen sterk en hebben de hele eerste helft voorgestaan. We werden wel even onrustig aan de bal en in de dekking, maar na rust liepen we uit naar een marge van vier doelpunten. In de slotfase gaven we Lettele het idee dat er misschien nog wat te halen was, maar de zege is verdiend.” Daniëlle Mulder scoorde in de allerlaatste seconde namens de thuisploeg en bracht daarmee de eindstand op 22-20.

Olympia

Olympia (hoofdklasse) hield zaterdagavond de punten in eigen huis. “We hebben het onszelf nog erg moeilijk gemaakt”, concludeerde trainer Arjan Averink van Olympia. “In de tweede helft liepen we uit naar een voorsprong van vijf punten, maar we gingen te veel mee in het spel van de tegenstander. In plaats van het uitbouwen van de marge, werd het in de slotfase toch nog spannend. De overwinning kwam niet direct in gevaar, maar we hadden eerder het verschil moeten maken.”

Chris Postma, trainer van RSC, zag zijn ploeg niet goed uit de startblokken komen. Tot tweemaal toe knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd, maar daardoor kwam RSC tekort in de slotfase. “Het heeft veel energie gekost om terug te knokken in de wedstrijd. Het is jammer van de beginfase, maar ik ben trots op het team en op de manier waarop zij zich hebben teruggevochten.”

Hacol’90

Nicole Wielens, trainer van Hacol’90, beleefde met haar ploeg een zorgeloze avond tegen TVO. “We hebben vanaf het begin tot het eind gedomineerd”, aldus Wielens. “We hebben ook veel kansen gecreëerd. Speelden vanaf het begin op snelheid en konden daardoor vrijwel direct het verschil maken. Op sommige punten kan de afstemming nog beter, maar ik ben tevreden over het spel. ”

TVO moest het zaterdagavond stellen zonder Mila Wielens en de geblesseerde Britt Veldhuis. Het team van Hans Georg Weber kon het gemis van deze speelsters onvoldoende opvangen. “We kregen geen grip op het spel van Hacol’90”, aldus Weber. “Moesten hard werken voor onze doelpunten en elke tegengoal deed ons pijn. Vooral aanvallend hadden we het heel lastig.”

WHC

WHC boekte tegen het tweede team van De Tukkers een eenvoudige zege. “We begonnen stroef en konden ons ritme nog niet vinden”, aldus WHC-trainer Tom Geertshuis. “Daarna durfden we wat meer risico te nemen en naar voren te verdedigen. Daardoor konden wij profiteren van de fouten bij de tegenstander en meer snelheid in het spel krijgen. Na rust kregen we minder ruimte, maar liepen we wel uit naar een marge van tien doelpunten. We moeten nog wel leren van onze fouten en stabieler worden, maar het team heeft het goed uitgevoerd.”

Avanti Wilskracht

Avanti Wilskracht moest zaterdagavond haar meerdere erkennen in Pacelli. In Zieuwent verloor de ploeg van trainer Famke Veltman met ruime cijfers (33-22). “We hebben de hele wedstrijd achtergestaan”, aldus Veltman. “Leden veel balverlies en lieten veel te veel ruimte in de verdediging. Pacelli maakte daar goed gebruik van. We hebben wel geprobeerd om het om te draaien, maar de tegenstander was gewoon beter. Het team bleef doorgaan met spelen en dat is een compliment waard. We wisten dat de eerste wedstrijden van het seizoen moeilijk zouden worden. Onze punten komen nog wel.”

Stevo

Stevo won in eigen huis overtuigend van een gehavend Combinatie’64. Mede aan de hand van een uitblinkende Marieke Wesselink won de ploeg van trainer Laura Gruben ruim met 39-22. “We wilden het tempo hoog houden, maar het was soms lastig om ons eigen spel te spelen. Het team heeft het goed opgepakt. We namen wat meer risico in de dekking om sneller in balbezit te komen. We hebben snelle breaks kunnen lopen en technisch heeft het team mooie acties laten zien. Het aantal tegendoelpunten lag eigenlijk net iets te hoog, maar dat is ook het risico dat je neemt.”

Voor Combinatie’64 werd het een lastige avond. “We hebben last van een blessuregolf en speelden op doel met een veldspeelster van dames 2”, aldus Gert ten Vergert, trainer van Combinatie’64. “Het is geen moment een wedstrijd geweest. We hebben geprobeerd de schade te beperken, maar het is lastig spelen als je geen echte keeper op doel hebt. We hebben er het beste van geprobeerd te maken en bleven ondanks alles positief naar elkaar. Dat is een compliment waard. Ik kan het team niets verwijten.”

Langeveen

Langeveen heeft op bezoek bij het tweede team van Bentelo de eerste zege van het seizoen gepakt (17-23). Halverwege keek de ploeg van trainer Carolien Raben nog tegen een kleine achterstand aan, na rust liep Langeveen uit naar een marge van zeven doelpunten. “Na rust ging Bentelo wisselen van dekkingsvorm”, aldus Raben. “In de voorgaande wedstrijden hadden we daar moeite mee, maar deze keer konden we dat goed opvangen. Zeven minuten voor tijd stonden we met 16-23 voor en was de wedstrijd gespeeld. Op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen. Als team zijn we erg blij met de eerste overwinning.”

cover Carmen Boschman pakte met Borhave een punt tegen Vlug en Lenig

foto archief HSP / club

Deel dit bericht