Wedstrijdverslagen

Fortissimo wint ook de tweede wedstrijd van Foreholte

Fortissimo wint ook de tweede wedstrijd van Foreholte

Door Fortissim - Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd in het tweeluik tussen Fortissimo en Foreholte op het programma. Dit keer was de plaats van handeling Sporthal de Tulp in Voorhout. Voor Fortissimo ging het erom om de aansluiting te behouden bij BFC of afhaken. Voor Foreholte stond eigenlijk hetzelfde op het programma.

De wedstrijd was eigenlijk een kopie van de bekerwedstrijd van dinsdag. In het begin gaat het nog gelijk op, maar na verloop van tijd pakt Foreholte de eerste voorsprong. Het gaatje wordt echter niet groter dan 2 doelpunten. Gelukkig voor de Cothense supporters raken de dames van Fortissimo niet in de war en lopen langzamer maar zeker steeds dichterbij. Richting het einde van de eerste helft staat er zelfs een voorsprong op het scorebord: 16-18.

Na rust neemt Fortissimo direct het voortouw en na 5 minuten in de tweede helft lijkt de wedstrijd al gespeeld. Fortissimo blijft aan de goede kant van de score en makkelijk weglopen bij de ploeg uit Voorhout. Ditmaal verzwakt Fortissimo niet en blijft het gat van 8 doelpunten op het scorebord: 31-39.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben de controle over de wedstrijd eigenlijk nooit verloren. Hebben de wedstrijd professioneel uitgespeeld en blijven in de race om de tweede plek.”

Scores Fortissimo: Maaike Janssen 8, Demi vd Bildt 9, Vivianne Hofman 2, Myrthe Mocking 4, Celine Vermaak 3, Anne de Wijk 2, Marcella Appel 1, Sophie Mocking 1, Amy Oostveen 8.

Zondag 19 januari speelt Fortissimo om 14.00 uur in de eigen sporthal de Rijnsloot in Cothen tegen Westsite.

cover Foto Eelco Schaap Photography

Deel dit bericht