Wedstrijdverslagen

HOUTEN OPENT NIEUWE SEIZOEN IN EREDIVISIE OVERTUIGEND

HOUTEN OPENT NIEUWE SEIZOEN IN EREDIVISIE OVERTUIGEND

Door Houten / Norbert Herremans - Zaterdag werd het handbalseizoen feestelijk geopend in The Dome in Houten. Na een geslaagde dag met mixtoernooi en teampresentatie opende Handbal Houten de competitie in de eredivisie met een thuiswedstrijd. Tegenstander was Dynamico uit Oss, de vorige club van trainer/coach Vladan Mijalkovic.

Met nieuwkomers Bram Versteegden, Sjoerd Brakenhoff en Richard Meinicke binnen de gelederen en ondersteuning vanuit heren 2 van Justin van Miltenburg en Jordy Mertens wordt de wedstrijd gestart. De sfeer in sporthal The Dome is gezellig, beide teams worden hoorbaar ondersteund.

Het is Ruben de Bok die de score voor de Houtenaren opent: 1-0. Dynamico haakt aan en gaat tot 2-2 gelijk op. Daarna loopt Houten door onder meer een doelpunt van Bram Versteegden uit naar een 10-3 voorsprong. De rechteropbouw is een goede aanwinst: we zien afstandsschoten van hem, fraaie draaiballetjes en hij weet veelvuldig rechterhoekspeler Kyan van Berlo in stelling te brengen, dit lijkt een mooie tandem te worden.

Maar Houten is niet alleen gevaarlijk vanaf rechts. Eigenlijk wordt vanaf alle posities veelvuldig gescoord en dat maakt het voor Dynamico bijzonder lastig verdedigen. Zo loopt Houten uit naar 17-8 door Rogier Teeuwissen die we dit seizoen in een nieuwe rol als middenopbouw zien. Door alweer een snelle tegenaanval groeit de stand bij rust uit tot 23-12.

Trommelaar

Onder aanvoering van de onvermoeibare trommelaar uit Oss blijft Dynamico ook in de tweede helft moedig strijden. We zien daar tegenover een gretig Houten opererend vanuit een wat offensievere dekking met daarachter een goed keepende Bjorn Brachten die na acht minuten gewisseld wordt voor Richard Meinicke, fijn dat hij weer terug op het oude nest is.

De score loopt ondertussen behoorlijk op tot er een eindstand van 41-28 op het scorebord staat, een uitstekende start voor de Eredivisionist uit Houten.

Doelpuntenmakers Houten: Ruben de Bok 8, Sem Klinkenberg 8, Bram Versteegden 7, Kyan van Berlo (waarvan 1 zevenmeter), Rogier Teeuwissen 5, Sjoerd Brakenhoff 4, Boy van Eijk, Jeffrey van Gulik 1 (zevenmeter).

Alle uitslagen en standen in de landelijke competities op:

cover Spelmoment uit het duel tussen Houten en Dynamico

foto Hanna Koops

Deel dit bericht