Wedstrijdverslagen

Ha-Stu toont beterschap met ruime zege op U.S.

Ha-Stu toont beterschap met ruime zege op U.S.

Door Niels Steijvers - Na de niet al te best verlopen wedstrijd afgelopen week in Den Haag was deze week een goed gesprek van belang om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen binnen het vlaggenschip van Ha-Stu. Een pittige training vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd betekende al een goede generale voor de wedstrijd op zondagmiddag tegen collega-studentenclub U.S. uit Amsterdam. De uitwedstrijd in de hoofdstad werd in het begin van het seizoen nog verloren, maar de statistieken lieten zien dat de Amsterdammers in uitwedstrijden meer moeilijkheden kennen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door een groot deel van het team samen ontbeten en wat spelletjes gespeeld in het Sportcafé van het Radboud Sport Centrum, waarna de wedstrijd werd ingeleid door een uitgebreide en gefocuste warming-up. Alles leek te kloppen om deze wedstrijd met de juiste scherpte in te gaan.

Uit de eerste minuten van de wedstrijd bleek inderdaad dat de voorbereiding zijn vruchten had afgeworpen: met een felle dekking en een snelle eerste en tweede fase werd U.S. al gauw overlopen. Binnen 15 minuten namen de Nijmegenaren al een ruime voorsprong en hielden die de eerste helft vast. De tegenstander uit Amsterdam wist aan het einde van de eerste helft toch nog enigszins terug te komen door enkele slordigheden aan de kant van Ha-Stu, waardoor het verschil bij rust bleef steken op 5 doelpunten: 19-15 in het voordeel van de Gelderse ploeg.

Na de theepauze kwam de thuisploeg stroef op gang; er werd aan beide kanten minder gescoord en in de aanval was men te veel aan het ‘breien’. Na een klein kwartier spelen kwam Ha-Stu weer beter in het snelle aanvalsspelletje en wist zo de voorsprong uit te breiden en U.S. op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Omzettingen

Het verzet was vanaf dat moment gebroken, hoewel men nog een en ander probeerde te forceren door tactische omzettingen. De thuisploeg liet zich hier niet meer door van de wijs brengen en wist het verschil nog verder te vergroten, zo nu en dan met mooie doelpunten en ‘gallery-play’. De wedstrijdklok stopte uiteindelijk bij de stand van 37-26.

Veel doelpunten gescoord, maar ook nog relatief veel doelpunten tegen. Zowel voor publiek als beide teams was het een leuke, sportieve wedstrijd onder leiding van twee goed fluitende, jonge scheidsrechters die veel door lieten gaan en zo het tempo in de wedstrijd hielden.

Na afloop heerste een opgeluchte stemming in de kleedkamer: U.S. is een ploeg met slimme handballers die niet makkelijk te verslaan is. Toch liet deze wedstrijd zien dat het collectief aan Nijmeegse zijde de doorslag heeft gegeven. Met twee punten erbij kan de studentenploeg weer omhoog kijken in de tweede divisie A; de aansluiting met de bovenste teams is weer hersteld en met het vertoonde spel hoeven de blauw-gelen voor geen enkel team in de competitie bang te zijn. Met 17 punten staat men momenteel op de 4e plek, nog steeds op 4 punten achterstand van koploper Unitas.

Bekerduel

Aanstaande dinsdag staat voor Ha-Stu de regiofinale van de beker op het programma, dit keer met een bijzonder tintje: het is namelijk het 5e jaar op rij dat de Nijmeegse handbalploeg deze finale speelt. De vorige 4 keer stapte het team als winnaar van het veld, dus bij een overwinning mag men het 5-jarig lustrum vieren!

Tegenstander is Artemis’15 uit Doetinchem, een oude bekende uit de tweede divisie. De Achterhoekers spelen tegenwoordig in de hoofdklasse, maar gezien hun eerdere resultaten in het bekertoernooi mogen ze zeker niet onderschat worden.

De wedstrijd begint dinsdag 14 januari om 20:30 uur in sporthal De Bongerd in Doetinchem.

Deel dit bericht