Wedstrijdverslagen

HMC: SOF IN SCHIEDAM

HMC: SOF IN SCHIEDAM

Door HMC - Na de oorwassing bij Quintus vorige weekend was de voornaamste drive om beter voor de dag te komen. En daar zou Ventura dan geschikt voor moeten zijn. Maar dan moet je zelf wel de juiste drive hebben, en die ontbrak afgelopen zaterdagavond bij MHC.

Het begin was prima, 1-3 na ongeveer 6 minuten. Dat was volgens de planning. Maar het verdere deel liet een onherkenbaar HMC zien. Zwak afwerken, met o.a. drie gemiste strafworpen, vrije kansen en halfbakken ingrijpen in de dekking brachten een 15-7 ruststand op de het bord. De sfeer in de kleedkamer was vooral een van veel vraagtekens, nog eens herhalen wat er beter moet. Het technisch kader  probeerde het geloof in eigen kunnen terug te brengen.

De start was veelbelovend: binnen 2 minuten al 15-10. Dat bleek niet de opmaat naar beter spel. Veel balverlies, weer gemiste kansen en vooral het onderling oneens zijn gaf Ventura vleugels.

Bij 22-12 in de dubbele cijfers, maar plots weer een opleving: 6 minuten voor tijd ineens een 23-18 tussenstand. Zou het dan toch?

TWEEMAAL ROOD

Inmiddels 2 rode kaarten bij Ventura, waarvan 1 directe na een grove overtreding in de break tegen de snelle Simone Pieterse, die niet meer terug kwam in het veld. Ventura leek rijp voor de genadeslag en gebruikte al hun ervaring en middelen om het spel te rekken. Dit lukte behoorlijk omdat het opzichtig vertragen lang werd toegestaan. De 24-18 was dan voor de statistieken. Kortom een behoorlijke sof voor het gehele team.

De scores voor MHC kwamen van Indy van Vuuren 6, Merel Smit 4, Marlon Wouters 3. Noa van Vliet, Manon Stege, Anouk de Leeuw, Nikki Crielaars en Zoë van Vliet allen 1.

Komend weekend komt Hellas op bezoek in Raamsdonksveer. Weer een team waartegen het alle kanten op kan.

cover Zes treffers van Indy van Vuuren waren niet voldoende voor winst van HMC.

foto club

Deel dit bericht