Wedstrijdverslagen

Houten geeft talentenploeg van Bevo handbal les

Houten geeft talentenploeg van Bevo handbal les

Het team van Stipt Payroll Houten vertrekt zondagmorgen naar Panningen voor de wedstrijd tegen Herpertz Bevo De opdracht is om de wedstrijd winnend af te sluiten om volgende week tegen  medekoploper Hellas de puntjes op de i te zetten.

In een frisse, zeg maar koude sporthal, gaat de wedstrijd om 13.00 uur en van start en wie de weg naar BEVO niet heeft willen nemen kan thuis kijken op de livestream van de Limburgers. Er zijn aardig wat supporters naar Panningen gekomen. Al dan niet gewikkeld in een warme jas of deken zien zij een goede wedstrijd van een collectief strek spelend Houten.

Na een slordig begin van de gasten is het dan de thuisploeg die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoort en tot aan de 3-3 gaat het gelijk op. Na negen minuten is het Houten wat de klok slaat en scoort Job Reumer de 3-4 waarna Stijn Hoefnagels de 3-5 binnenschiet.

De dekking staat goed en zijn de enige minpuntjes in de eerste helft eigenlijk de ”net niet” passes”. Snelle tegenaanvallen met de eerste lijn spelers, waaronder de jonge talenten Floor Lanphen en Rogier Teeuwissen, die  uitstekend uit de verf kwamen, is het spel van Houten. Mede dankzij het productieve verdedigen en onderscheppen van afvallende ballen was Houten dan ook de bovenliggende partij. Daarnaast is het keeper Rens van Kregten die nauwelijks te passeren bleek en een plaag was voor de blauwgelen.

Na weer een geweldige stop van Van Kregten zien we op de linkerhoek een mooie score van jeugdspeler Rogier Teeuwissen. Hij brengt de stand op 5-8. Even later zien we een mooie score van Jelmer Schaap die een afvallende bal aan de cirkel weet te onderscheppen en zich vrij maakt en het  negende doelpunt voor Houten scoort. Bij een stand van 6-10 is het BEVO dat een time-out neemt.  De thuisploeg presteert duidelijk ondermaats als opleidingsteam waarvan de verwachtingen hoog zijn. Ook voor het publiek.

Rens van Kregten maakt zich sterk en heeft weer een prima redding waarna een speler van BEVO in de fout gaat en er vanaf komt met een gele kaart na een overtreding op Jorick de Bruijn. Job Reumer schiet dan zijn eerste zeven meter achter de doelman van de thuisploeg en brengt de stand op 6-11. Bradley van den Broek komt dan in de ploeg voor Stijn Hoefnagels en met nog krap zeven  minuten op de klok scoort hij het 12e doelpunt voor de Houtenaren waarvan niemand zeker weet of de bal nou over de doellijn is geweest of niet.

Harmen Voogt ziet dan een strafworp over zijn doel verdwijnen en krijgt Houten in de slotminuten van de eerste helft nog met een tijdstraf te maken en zal in de tweede helft in ondertal moeten beginnen. De warme chocomel is van harte welkom als er gerust gaat  worden met een 10-15stand op het scorebord.

De eerste minuten van de tweede helft verlopen in het voordeel van de thuisploeg en topscoorder Yuri Hiliuk van Bevo scoort zijn viere treffer  middels een strafworp en brengt de stand op 11-15. Jarn van Gool onderschept na een mislukt schot een afvallende bal en Job Reumer scoort middels een strafworp de 11-16. Met een fraaie goal  van Van Gool wordt het 11-17 en gaat een doelpoging van Joep Voermans die bij Houten binnen de lijnen is gekomen over de goal van BEVO.Rens van Kregten steelt bij tijd en wijlen de show en heeft weer twee geweldige reddingen op rij.

BEVO krijgt handbal les en dat is niet beledigend bedoeld maar Houten troeft de thuisploeg op alle fronten af. Met nog twintig  minuten te gaan, na een score van Joost Rombouts is de voorsprong voor Houten al 13-22 en heeft BEVO pas twee keer gescoord in de tweede helft. Houten laat dan zien dat het ook slordig kan  zijn en mist in overtal twee kansen.

Middels snelle tegenaanvallen en onderscheppingen in de dekking weten de eerste lijn spelers, waaronder Luuk van Engelen, doelman Martijn ten Velde te verschalken en loopt Houten weg  naar een voorsprong van 115 doelpunten: 13-28. Er zijn dan 16 minuten gespeeld en Houten zet haar dekking nog offensiever en kan Jorick de Bruijn met een prachtige score het 29edoelpunt voor Houten op zijn naam zetten.

Ook Houten moet het dan met een man minder doen maar de bijbehorende strafworp weet Harmen Voogt te keren evenals het schot in de rebound. Bij een stand van 15-29, met nog zes minuten op de klok, roept Rick Louw zijn mannen bijeen voor de laatste afspraken.  Joep Voermans ziet zijn doelpoging dan gestopt en is het Floor Lanphen die driemaal op rij scoort. Vervolgens  mist Rogier Teeuwissen een mooie pass van Jorick de Bruijn en mag topscoorder Job Reumer de eindstand bepalen op 16-33.

Stipt Payroll Houten heeft BEVO2 handbal les gegeven en Houten gaat dankzij haar collectief met een dik verdiende overwinning naar huis en prijkt aan kop in de handbal Eredivisie

Volgende week staat de wedstrijd tegen het Haagse Hellas, in de Hellashal aan de laan van Poot in Den Haag op het programma .

Scores: Thies Berendsen, Jorick de Bruijn (1), Bradley van den Broek (4), Luuk van Engelen (3), Jarn van Gool(4), Stijn Hoefnagels (3), Rens van Kregten (K), Floor Lanphen (7), Job Reumer (9), Jelmer Schaap (1), Rogier Teeuwissen (1), Joep Voermans, Harmen Voogt(K) 

Deel dit bericht