Wedstrijdverslagen

Kwiek boekt broodnodige zege en slaat gaatje met onderste ploegen

Kwiek boekt broodnodige zege en slaat gaatje met onderste ploegen

Bron: De Stentor / Jolien Koerhuis - In de eredivisie boekte Kwiek zaterdagavond een belangrijke zege. De Raaltenaren versloegen in het Limburgse Beek thuisploeg BFC met 21-25 en nemen daardoor afstand van de onderste vier ploegen. De aansluiting met de middenmoot is in zicht.

“Elk punt is belangrijk, maar deze overwinning is dat zeker”, vond coach Lars Hoogeveen. Hij zag dat zijn ploeg driekwart van de wedstrijd sterk speelde. “We waren absoluut de betere ploeg. Op ieder vlak staken we boven BFC uit. De eerste helft stond Joy Maatman fantastisch te keepen en ook de dekking was gigantisch goed.”

Kwiek liep in de lege Limburgse sporthal uit naar een ruststand van 7-13 en hield dat riante verschil tot ver in de tweede helft vast. Hoogeveen: “In het laatste kwartier lieten we ze terugkomen tot op vier punten. Dat was totaal onnodig. Natuurlijk zijn we blij met deze overwinning en ik wil de feestvreugde niet bederven, maar we lieten ons wel een beetje uit de wedstrijd spelen. Door enkele technische fouten sloop de twijfel in ons spel en werd het nog bijna spannend. Na zo’n geweldige eerste helft moet je het professioneel afmaken. Dan maak je er een feestje van en beloon je jezelf. Dat lieten we na.”

Personele problemen

De personele problemen bij Kwiek zijn onverminderd groot. Ook dit keer moest Hoogeveen een beroep doen op een handvol speelsters uit het tweede team. “We zijn nog lang niet compleet en fit, maar het is goed te zien hoe deze speelsters het doen. Dat geeft ruimte en vertrouwen naar de toekomst toe.”

Kwiek staat nu op zes punten uit acht duels en bezet de achtste positie op de ranglijst. De nummer 7, Volendam, heeft twee punten meer. Onder Kwiek staan vier ploegen met elk drie punten.

cover Kwiek pakte in Zuid-Limburg de punten

foto archief HSP

Deel dit bericht