Kwiek wint na stroeve start toch nog ruim

Door Kwiek - Zaterdagavond vertrok een volle bus met speelsters en supporters van Raalte naar Noord-Holland. Speelster Kim Boerdam was afwezig vanwege griep. Dames 2 had een wedstrijd tegen de nummer 1, VZV 2 en dames 1 speelde tegen Z.A.P.

Kwiek kende een wat stroeve start van de wedstrijd. De dekking stond goed, maar in de aanval werden er in het eerste deel van de eerste helft nogal wat kansen gemist. Na ongeveer 10 minuten spelen wist Kwiek het doel van de tegenstander beter te vinden en liep het snel uit naar een 4-13 tussenstand.

Kwiek liet mooie gevarieerde aanvallen zien. Er was een goed samenspel tussen de opbouwers en de cirkel. Doordat de dekking van Kwiek goed stond, werd er ook regelmatig een bal onderschept, waarna er gescoord kon worden via een snelle break out. De ruststand kwam daardoor op 9-19.

In de tweede helft profiteerde Kwiek van enkele tijdstraffen aan de kant van Z.A.P. Een speelster van de thuisploeg moest zelfs het veld verlaten, nadat ze een rode kaart kreeg. De 23e treffer betekende de 800e goal – inclusief de bekerwedstrijden - van de ploeg uit Raalte in dit seizoen.

Jammer dat op het einde van de wedstrijd bij een stand van 20-36 de concentratie wat afnam en de dekking wat verslapte, waardoor de ploeg uit Noord-Holland nog 4 doelpunten op rij kon scoren via hun cirkelspeelster. De uitslag was uiteindelijk ruim voldoende: 24-37.

In deze wedstrijd hebben alle Kwiek-speelsters gescoord, samen met de keepsters hebben ze laten zien dat  promotie naar de eredivisie eraan staat te komen.