Wedstrijdverslagen

LIONS loopt over Sporting Nelo heen

LIONS loopt over Sporting Nelo heen

Na een gelijkspel tegen Bevo een nipte overwinning tegen Visé en twee nederlagen tegen Hasselt en Bocholt hebben de handballers van OCI-LIONS afgelopen weekend weer een fors uitgehaald. Kind van de rekening werd het Belgische Sporting Nelo dat na een 11-19 ruststand in eigen huis met 27-39 werd verslagen  Grote man bij LIONS was de Portugees Joao Ramos die met twaalf doelpunten topscorer werd. Daarnaast speelde doelman Luuk Hoiting weer een belangrijke rol in het doel van LIONS.

Cruciaal moment inde wedstrijd was misschien wel het uitvallen bij Neerpelt van Daan Vesleeuwen. De Nederlander die pas een paar weken terug was van een lange blessure blesseerde zich in de twaalfde minuut van de wedstrijd opnieuw aan zijn knie.

FOTOREZA Kijk hier voor groter formaat

Nelo begint sterk en opent met twee treffers van Vernooy en een van Jerry, de oud LIONS spelers,  met een 4-1 score terwijl oud LIONS doelman Thijs van Leeuwen ook nog een zeven meter stopte van Ivar Stavast. De toon was daarmee gezet maar LIONS liet zich niet van de wijs brengen. Stavast, Rebelo, Ramos en Steins zorgen vervolgens voor een 4-5 voorspong voor LIONS Als LIONS op 6-7 staat valt Versleeuwen uit en is het na een korte onderbreking Jerry die de 7-7 scoorde. Via Versteegden en Rebelo pakt de ploeg van Trainer coach  Mark Schmetz dan een twee punten voorspong die  tot 10-12 stand houdt waarna de gasten uitlopen naar 10-16 om uiteindelijk met een 11-19 tussenstand te kunnen gaan rusten.

Na rust zijn de eerste drie doelpunten opnieuw voor de gasten uit Nederlands Limburg Via Versteegden, Bergen en Ramos staan er dubbele cijfers op het scorebord 11-22 Voor de coach van LIONS is dat ook het sein te gaan door wisselen. en terug te zakken naar een 6-0 dekking waardoor Nelo wat meer kansen kreeg. Nelo ziet dan kans was van de achterstand af te knabbelen (16-24) maar LIONS trekt de zaken weer snel naar zich toe. Na 43 minuten staat het 16-30 en is de wedstrijd, mocht dat nog niet het geval zijn geweest, gelopen. Hoiting wordt vervangen door Jordy Govaerst die zich ook een aantal keer goed laat zien. Bij 17-32 bereikt LIONS dan zijn maximale voorspong, waarna biet veel later het talent Sverre Jansen ook in het veld komt. Hij doet met twee treffers ook nog een duit in het zakje waarmee LIONS uiteindelijk met 27-39 de wedstrijd winnend afsluit.

Met deze zege blijft LIONS op de tweede plaatst staan en kan het na het gelijkspel van Bocholt  weer een puntje inlopen op de BENE-League kampioen en een puntje uitlopen op Bevo en twee op Visé dat nok Hasselt opnieuw met één doelpunt verschil een uitwedstrijd verloor.

Volgende week staat er voor LIONS opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan gaat de reis naar Aalsmeer dat zondagmiddag met 27-27 gelijk heeft gespeeld tegen Hurry Up

  

Deel dit bericht