Wedstrijdverslagen

MEOS VERSLAAT AMSTERDAMSE TOPTALENTEN

MEOS VERSLAAT AMSTERDAMSE TOPTALENTEN

Door MEOS - We speelden vandaag onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VOC 2 uit Amsterdam: een team met grotendeels jonge toptalenten die in Papendal klaargestoomd worden voor het echte werk.

We hoopten de sterke competitiestart door te trekken en vandaag ons thuispubliek een topmiddag te bezorgen.  Ons speelstertje van de week, Floor Litjens, begon sterk. Met nog een beetje plak aan haar handen, scoorde ze dwars door het midden.

VOC begon ook sterk in een hoog tempo en kwam een paar keer gevaarlijk oog in oog met onze keepster te staan. Maar  Pien Ghelen keepte werkelijk de sterren van de hemel. En werd Pien gepasseerd, stond daar nog onze rood met wit geblokte vriend, want ook de doelpaal bracht verschillende keren redding. Daardoor bleef VOC op nul staan.

Ook bij ons ging het scoren in het begin moeizaam, maar goed genoeg om na 10 minuten met 2-0 voor te staan. Een  tijdstraf voor VOC en slim verdedigingswerk bij ons, zorgden ervoor dat we een zeer korte tijd uitliepen naar 9-2. We speelden het tactisch goed (volgens het getrainde plan) en we bleven georganiseerd verdedigen en benutten goed de ruimtes die Mijntje op de cirkel creëerde. De ruststand was 17-11.

STAND HOUDEN

We geloofden erin. Onze supporters geloofden erin. Zou het ons lukken om met deze toch smalle wisselbank stand te houden? We hielden stand! We scoorden vanuit alle posities, gebruikten onze energie goed en bleven scoren! We hebben deze wedstrijd niet één keer tegen een achterstand aan gekeken. De blijdschap was groot na het laatste fluitsignaal: op het scorebord staat een dik verdiende 32-24 zege.  Na twee wedstrijden staan we gedeeld eerste!

Zondag spelen we tegen de nummer 2 van vorig seizoen, uit bij VZV 2.
Uitslagen en standen op www.handbalstartpunt.nl/uitslagen

cover Het team van MEOS is maar wat blij met de winst op VOC 2

foto MEOS

Deel dit bericht