Wedstrijdverslagen

MHV'81 NIPT LANGS RESERVES SEW

MHV'81 NIPT LANGS RESERVES SEW

Door MHV’81 - Zaterdagavond speelden de Millse dames tegen nummer drie van de ranglijst uit Nibbixwoud. Wedstrijdsponsor van de wedstrijd was Van Riel uit Tilburg. Zij zijn gespecialiseerd in heffen en hijsen van zwaar materiaal en tevens gespecialiseerd in uitzonderlijk transport. Glodie Wilondja en Daan Driessen waren de pupillen van de week bij deze spannende topper.

De wedstrijd begon met slechts één scheidsrechter, . Ondanks de hoge snelheid van het spel had de leidsman goed zicht op het spel en liet het echt een wedstrijd zijn.

De Millse dames kwamen op achterstand en gingen te nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. De eerste zes(!) aanvallen leidden niet tot een doelpunt. Echter ook SEW scoorde maar twee keer uit vijf aanvallen. De spanning zat er aan beide kanten op.

De zevende aanval was raak: Meike Weren scoorde het eerste doelpunt. Al snel werd het 4-6 door een snelle tegenaanval van SEW. De dames uit Nibbixwoud vonden elkaar makkelijk in een hoog tempo. Hun snelle en beweeglijke middenopbouwster was ongrijpbaar voor de Millse verdediging.

Na twaalf minuten stond de Millse dekking goed georganiseerd. Via een loopschot van Laura Swinkels kwam Mill voor het eerst op gelijke hoogte:6-6. Na een onderschepping van Maud van Schipstal werd Evi Bens gelanceerd op weg naar 13-12, de eerste voorsprong voor MHV. Helaas kon die voorsprong niet lang vastgehouden worden en was de ruststand 14-15.

SMULLEN

Na rust was het smullen voor het publiek. Mooie aanvallen en fraaie doelpunten in combinatie met een gelijk opgaande stand zweepte het publiek op. Nienke van de Boom had een aantal fraaie reddingen, er werd vanuit alle posities gescoord. Daarnaast werden de aanvallers van SEW wat verder van de goal gehouden waardoor ze gedwongen werden vaker van afstand te schieten.

Vanaf 19-19 ging het gelijk op. De spanning werd groter waardoor aan beide zijden een paar keer de maximale aanvalstijd werd overschreden. Bij 25-24 eindigde de laatste aanval van SEW ook in een te lange aanval en was de eindstand bereikt. Het was een echte topper maar de overwinning was verdiend met naast de speelsters het publiek als grote winnaars.

cover Nicole Nijenhuis won met MHV'81 van de opleidingsploeg van SEW

foto club

Deel dit bericht