Wedstrijdverslagen

MHV'81 VERLIEST EERSTE COMPETITIEDUEL BIJ SEW

MHV'81 VERLIEST EERSTE COMPETITIEDUEL BIJ SEW

Door MHV’81 - Na een korte periode van voorbereiden en een aantal oefenwedstrijden stond op zaterdagavond 10 september de eerste competitiewedstrijd voor de dames van MHV’81 op de planning, uit bij SEW 2 uit Nibbixwoud.

Na de lange autorit begonnen de dames aan de wedstrijd. De score werd geopend door de thuisploeg. De eerste 15 minuten waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. MHV miste echter wat scherpte in de aanval waardoor de dames van SEW een klein gat konden slaan. Via 4-4, 7-5 en 9-8 stond er na een half uur handbal 11-9 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord maar de wedstrijd kon nog alle kanten op.

Na de rust begon MHV feller in de dekking, maar ook aan de kant van SEW stonden de dames fel te verdedigen. De beide teams bleven in de eerste 5 minuten stuivertje wisselen en wisten geen van beide verder uit te lopen: 12-11.

Een periode van tijdstraffen en slordigheden aan Millse zijde zorgde ervoor dat SEW in korte tijd een gat van 6 doelpunten kon slaan. Met een time-out van de nieuwe coaches Lara en Kyra Gommans werden de taken opnieuw besproken: MHV kreeg weer wat scherpte terug in haar spel. De marge werd verkleind tot 4: 24-20 (54’). Beide teams bleven vanaf dit moment scoren, wat resulteerde in een eindstand van 28-23 voor SEW 2.

De eerste wedstijd van het seizoen begon nog een beetje rommelig maar biedt perspectief voor de rest van de competitie.

Komende zaterdag speelt MHV’81 haar eerste thuiswedstrijd: om 19:30 uur is ZAP uit Breezand de tegenstander. Een ploeg waartegen Mill vorig seizoen twee aantrekkelijke wedstrijden speelde. Publiek is uiteraard van harte welkom!

Alle uitslagen en standen in de landelijke competities op:
Deel dit bericht