Wedstrijdverslagen

MIC tankt vertrouwen met ruime bekerzege

MIC tankt vertrouwen met ruime bekerzege

Door MIC - Met de tweede helft van afgelopen zondag in het achterhoofd werden de dames van MIC door trainer/coach Idink het veld ingestuurd voor de bekerwedstrijd tegen Bevo HC 2. Gevolg geven aan het spelen met overtuiging en de juiste beleving op de mat leggen was het devies. Grote delen van de wedstrijd slaagden de Zuid-Limburgse dames hierin met een ruime en verdiende overwinning als beloning: 25-18.

Waar de eerste twee wedstrijden in de competitie de eerste helft nog ondermaats was, startte MIC nu wel goed. Met name de eerste 20 minuten stelden Idink tevreden: “Aanvallend zag ik dingen terug waar we al een aantal weken op trainen. Dit leidde tot enkele mooie doelpunten, waardoor het geloof in eigen kunnen groeit en dat hebben we nodig. In de dekking werd er veel gepraat en bij elk tegendoelpunt werd er telkens kort overlegd om de oplossing te vinden. Daar willen we naar toe, samen zoeken naar de juiste afstemmingen in de dekking. De laatste tien minuten voor de thee zakte bij ons het niveau en kon Bevo de aansluiting weer maken”.

Na de rust (13-12) werd er door MIC uit een ander vaatje getapt. De overstap naar een offensieve 5-1-dekking pakte goed uit. Bevo kon haar eigen aanvalsspelletje niet meer spelen en daar hadden de dames uit Panningen zichtbaar moeite mee. MIC profiteerde hier optimaal van en bouwde in de tweede helft de voorsprong langzaam uit.

Met enkele snelle tegenaanvallen en breaks werd de wedstrijd op slot gegooid. “Bij de stand van 21-16 voelde ik dat wij dit niet meer uit handen zouden geven, dus heb ik Luna Bemelmans (16) laten debuteren. Dat deed zij heel verdienstelijk en daar kan ik van genieten. Ook Veerle Duijx maakte na ruim een jaar blessureleed weer haar eerste speelminuten en bekroonde dat met 3 fraaie treffers. Verdedigend werden we, ondanks enkele wissels niet zwakker, dat vond ik mooi om te zien. Al met al een prima avond voor ons”, concludeert een tevreden Idink.

Komende zaterdag staat de derde competitiewedstrijd op het programma. In de eigen sporthal Marsana ontvangt MIC streekgenoot NOAV uit Susteren. NOAV heeft beide voorgaande wedstrijden winnend afgesloten, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

De afworp in Meerssen is om 20.30 uur.

cover Georgie Eijkenboom

foto archief HSP / Rob Creemers

Deel dit bericht