Wedstrijdverslagen

Nieuwkomer Apollo start met winst op Eemland in eerste divisie

Nieuwkomer Apollo start met winst op Eemland in eerste divisie

Door Apollo - Na een afgebroken coronaseizoen in de 2e divisie waar Apollo op dat moment de ranglijst aanvoerde, was het eindelijk zover dat er weer officieel gespeeld mocht worden. Een nieuw seizoen in de 1e divisie in het 50 jarig bestaan van Apollo. Mooier kan het haast niet!

Zaterdagavond eerste thuiswedstrijd van Apollo tegen Yourlease/Eemland. De NHV corona-richtlijnen brachten voor het bestuur van Apollo de nodige kopzorgen. 60 bezoekers maximaal, inschrijvingen via internet en 1,5 meter afstand wat allemaal meegenomen moest worden. Uiteindelijk verliep deze coördinatie bijzonder goed.

In een ‘uitverkochte’ sporthal De Landing, thuisbasis van Apollo, begon Apollo sterk aan de eerste helft. Na vijf minuten was het nog 4-4 maar daarna liep de thuisploeg uit met snel aanvalsspel en goede afstandsschoten tot 13-4. Na 20 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en kon er goed door gewisseld worden. Nieuwkomer Rob Blommers, spelend op de midden opbouw, bracht rust en deed zijn taak bijzonder goed.

Na de rust pakte Apollo het nog even snel op en stond op de 45e minuut van de wedstrijd met 25-15 voor. Maar  uiteindelijk verloor de ploeg concentratie en scherpte. 7 minuten voor affluiten stond Apollo op 29 doelpunten maar kreeg de 30e niet in het net van de tegenstander. Met een einduitslag van 29-22 wordt er teruggekeken op een prima start in de nieuwe omgeving in die eerste divisie.

Volgende week de uitwedstijd tegen de reserves van Houten, hopelijk kan de ploeg ‘in de winning mood’ blijven en hun prestatie van zaterdagavond een vervolg geven.

cover Rob van der Linden kan terugzien op een prima wedstrijd tegen Eemland

foto Reza

Deel dit bericht