Wedstrijdverslagen

Onnodig verlies Witte Ster in mannelijk duel tegen DWS

Onnodig verlies Witte Ster in mannelijk duel tegen DWS

Door Witte Ster - Ook vandaag begon Witte Ster weer prima aan de wedstrijd, met een 1-4 start is dan ook niks mis. Er was overtuiging, er stond een goede dekking en Stijn van Gelik stond prima te keepen. Die voorsprong bleef gedurende de eerste helft redelijk stabiel tot een kwartier voor tijd. Toen stond het 7-10 voor Witte Ster.

Er was dan ook niks aan de hand. In de volgende tien minuten verloor Witte Ster de wedstrijd. Vijf minuten voor de pauze wezen de bordjes opeens 13-10 voor DWS. In de eerste helft kreeg Witte Ster opvallend veel tijdstraffen die ervoor zorgden dat het spel aangepast moest worden. De ruststand van 14-11 gaf nog wel voldoende kansen in de tweede helft. 

De tweede dertig minuten liet Witte ster wederom zien over veerkracht en mentaliteit te beschikken. Zo kwam de ploeg na een 16-12 achterstand in de 33ste minuut terug tot 17-17 (42’). De ploeg van coach Guido Torenbeek had het momentum en liet dit nadrukkelijk zien. Vanaf dat ogenblik ontstond een ware titanenstrijd die enorm veel energie kostte op de wedstrijdvloer. De teams hielden elkaar tot de laatste minuut in evenwicht. Het duel zou uiteindelijk beslist worden in de laatste minuut.

Geen overtal

Honderdtwintig seconden voor tijd werd Roy Meijs, die wederom een puike wedstrijd speelde, vol aan zijn arm getrokken en de penalty die daarop volgde was dan ook volledig terecht. Aangezien dit twee minuten voor tijd was, zou Witte Ster met overtal de wedstrijd uit kunnen spelen, mits zij uiteraard de penalty erin zouden gooien. Echter….tot verrassing van Witte Ster en blijdschap van DWS werd er geen tijdstraf gegeven, maar wel een penalty. Dit was in deze spannende strijd een cruciale beslissing aangezien het nu waarschijnlijk om die ene treffer zou gaan.

Zoals vaker aangegeven tijdens deze wedstrijd, riep coach Guido Torenbeek zijn manschappen op dit te accepteren. Kevin Okkers gooide de penalty tegen de touwen en zo werd het 22-22. In de daarop volgende aanval daarna wist DWS te scoren en had Witte Ster nog één kans om gelijk te komen. Helaas lukte dat niet: DWS scoorde aan de overkant de voor hun verlossende treffer in Schiedam: 24-22.

Een enorme deceptie voor de bezoekers. Het euvel lag in het missen van vrije kansen, die ervoor zorgde dat Witte Ster tien minuten in de eerste helft niet wist te scoren. Die mogelijke doelpunten werden natuurlijk op het einde node gemist om te kunnen winnen. 22 doelpunten is in dit geval te weinig om daar aanspraak op te maken.

Stijn van Gelik deed het daarentegen wel goed onder de lat: een stoppercentage van 48% is top. Maar: je wint samen en je verliest samen. Dit keer eentje zonder punten.  

Opvallend detail: pas in de tweede helft ontdekten de scheidsrechters dat het doel niet verankerd was in de vloer die vervolgens provisorisch werd vastgezet…..met een bank. The show must go on.
Deel dit bericht