Wedstrijdverslagen

Opleidingsteam Handbal Venlo wint spektakelstuk én topper in tweede divisie

Opleidingsteam Handbal Venlo wint spektakelstuk én topper in tweede divisie

Door Handbal Venlo - Sporthal Craneveld in Venlo was afgelopen zaterdag het trieste decor voor de topper in de 2e divisie B tussen de talentenploeg van Cabooter Group/Handbal Venlo en Westlandia. Voor lege tribunes wonnen de Venlose dames een fantastische wedstrijd en pakten daarmee de koppositie in de 2e divisie B.

Beide coaches Klepke (Westlandia) en Idink (Handbal Venlo) konden na afloop enkel tevreden zijn over de prestaties van hun ploeg. Beide heren hadden 60 minuten staan genieten van de wedstrijd die pure promotie was voor het handballen in de tweede divisie.

“Deze wedstrijd had alles wat handballen zo mooi maakt. Spanning, heel hoog tempo en bovenal technisch fraai handbal. Dat willen wij ook graag spelen, maar het is des te mooier als de tegenpartij dat ook wil en kan. Dan krijg je wedstrijden zoals vanavond waarvan je als handballiefhebber hoopt dat je ze elke week speelt of ziet”.

De Venlose dames kenden een goede start en wisten na tien minuten een marge van drie doelpunten te forceren. Het spel vloog op en neer en er werd rustig op los gescoord. Op driekwart van de eerste doorgang kon Westlandia weer aansluiten en werd de pauze bereikt met het kleinst mogelijke verschil in Venloos voordeel, 20-19.

Aansluiting

De Venlose kwamen het beste uit de kleedkamer en liepen direct uit naar 25-21. Enkele tijdstraffen en vermoeidheid strooide even wat zand in de Venlose motor waar de Westlandse dames van konden profiteren en zo de aansluiting weer vonden.

Tien minuten voor het einde was de marge weer één bij 30-29, nog altijd in Venloos voordeel. Tien laatste bloedstollende minuten waarin beide ploegen geen krimp gaven en niemand kon voorspellen wie er met de volle buit vandoor zou gaan. Uiteindelijk wisten de Venlose dames Westlandia met 34-33 van zich af te houden, de twee punten in Venlo te houden én de koppositie te veroveren.

Trainer/coach Idink was na afloop moe, maar voldaan. “Ja, na afloop moet ik wel even bijkomen. Even de adrenaline laten zakken, maar vooral genieten van mijn dames. Deze wedstrijd was echt geweldig om te zien. Los van het resultaat, waar ik uiteraard wel heel blij mee ben, heb ik vanavond heel veel dingen gezien waar al maanden op getraind wordt. Niet alleen specifiek voor deze wedstijd, maar ook zaken waarvan ik vind dat we dat standaard moeten beheersen én uitvoeren in het spel dat we nastreven. Als ik de meiden vanavond hier de juiste invulling aan zie geven, kan ik alleen maar tevreden zijn. Hier mogen we wel twee dagen trots op zijn en met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen United Breda werken. Want daar beginnen we weer op nul.”

Deel dit bericht