Wedstrijdverslagen

PRIMA ZEGE MILLSE HANDBALSTERS OP ZAP

Door MHV’81 - Zaterdagavond klonk het beginsignaalsignaal in sporthal de Looierij en waren de dames van MHV’81 erop gebrand om 2 punten te pakken tegen de dames van ZAP, de nummer 7 uit de competitie. Het werd uiteindelijk een ruime 37-23 zege.

Er waren weer twee pupillen van de week: Daye Deckers en Lily Vloet. Zij mochten de wedstrijdvoorbereiding mee doen en als eerste de keepster van ZAP onder vuur nemen. Dit alles in een mooi  shirt van Smets Drukwerk uit Gemert. Wedstrijdsponsor was Hetadvies.nl uit Mill.

In de beginfase van de wedstrijd begonnen de dames fel en werd er gelijk een voorsprong gepakt: 3-0. MHV liep vervolgens uit naar 5-1 en verslapten vervolgens wat na deze bliksemstart. ZAP wist de achterstand goed te maken en kwam weer op gelijke hoogte: 8-8.

Vervolgens maakte MHV er weer 10-8 van. Dit was reden voor de coach van ZAP om een time-out te vragen. Zijn team moest op scherp gezet worden om te voorkomen dat ze overlopen werden door de thuisploeg die de 13-11 voorsprong wist te behouden. MHV wist vlak voor rust een klein gaatje te slaan: met een stand van 18-14 ging men richting de kleedkamer.

Na rust begon ZAP de eerste twintig seconden met vijf speelsters wegens een tijdstraf. MHV maakte hier gebruik van en scoorde 19-14. Opnieuw werd al snel een time-out aangevraagd door ZAP nadat MHV’81 was uitgelopen naar 24-16. De Brabantse dekking stond als een huis, aanvallend werden er mooie aanvallen gespeeld waaruit Evi Bens en Lieke van Baal vaak wist te scoren. MHV liep uit tot 30-19. Er werden een paar fraaie ballen gescoord vanaf eigen helft door MHV. ZAP had geen antwoord op die aanvallen en zo werd het 35-20.

Vooraf was MHV’81 beducht voor het fysieke spel van ZAP maar dat viel achteraf reuze mee. De wedstrijd werd uiteindelijk met 37-23 gewonnen door MHV’81, meteen goed voor positie twee met één punt achter koploper Wijhe ’92.

Zaterdagavond (20:00 uur) speelt MHV’81 het uitduel in Heemskerk tegen DSS.

Meer foto’s van het duel via onderstaande link:
Uitslagen en standen via www.handbalstartpunt.nl/uitslagen
Deel dit bericht