Wedstrijdverslagen

Sasja verliest in eigen hal van Tongeren

Sasja verliest in eigen hal van Tongeren

Gepakt in agressie 

Jammer genoeg is het niet gelukt om tegen Tongeren de punten in Hoboken te houden. Nochtans begon Sasja uitstekend aan de wedstrijd, maar werd nadien in snelheid, inzet en vooral agressiviteit gepakt. Iets dat de ploeg toch dringend zal moeten leren om daar een constante lijn in te houden.

Sasja begon dus echt wel goed aan de wedstrijd, snel gevarieerd spel, mooie opbouw, spelers die voor hun kansen gingen. In de eerste helft waren het vooral AaronVandewoestyne en Kevin Jacobs die scoorden voor de thuisploeg. En Hans Lamberigts nam alle strafworpen voor zijn rekening, met succes. De thuisploeg kon een kloofje slaan van maximum drie doelpunten, maar liet Tongeren wel telkens toe om terug te komen zodat die kloof ook niet verder kon uitgebouwd worden. De laatste 7 à 8 minuten begon de Sasja-motor om de één of andere onverklaarbare reden te sputteren, kwam Tongeren langszij om op slag van rust zelfs een doelpunt voor te komen. Tongeren, gesteund door hun nieuwe trainer op de tribune, leek op kruissnelheid te komen.  Ruststand 14-15.

Wie dacht dat de Limburgse motor tijdens de rust wel ging stilvallen had het mis. Na de rust ging men op de ingeslagen weg verder en kon de voorsprong stilaan uitgebouwd worden. Het was vooral weer Kevin Jacobs  die bij Sasja het vuur er moest inhouden. Prachtig dat hij dat nog kan, jammer dat het nog moet eigenlijk op 34-jarige leeftijd. De jongens doen zeker hun best maar er zou een nieuwe leider moeten opstaan in de ploeg. Er werd wel door meer Sasja-spelers gescoord, maar toch was het Tongeren dat het vlotste scoorde en de Hobokenaars niet anders konden doen dan hen verder zien uitlopen. Een verdiende overwinning voor Tongeren dat in het klassement weer twee punten voorsprong neemt op Sasja.

“Blijven knokken jongens. Probeer al het goede dat jullie geleerd hebben in de 60 minuten wedstrijd te steken,” eindigt de Sasja-verslaggever zijn verhaal.

Voor Sasja: Vinckevleugel , Theyssens 60’, Gijs 1, Barbaric, Roelants 1, Soetaert, Kostic 5, Vandewoestyne 4, Jacobs 8, Lamberigts 7,  Rola 2, Mathijs 2.   

Deel dit bericht