Sittardia laat Tremeg kansloos

Door Sittardia – ‘Beleving’, dat woord liet trainer Jos de Koster afgelopen week meermaals vallen op de trainingen. De trainer riep zijn mannen zelfs vlak voor de wedstrijd bij elkaar om te kijken naar de beleving die plaats vond in de voorafgaande wedstrijd tussen de heren B van Sittardia en Quintus Dit was wat hij bedoelde!

Zijn ploeg had de boodschap begrepen en schoot uit de startblokken. Doelman Veraart steunde zijn ploeg door prima reddingen en in de aanval werd na een aarzelende start het vijandelijke net regelmatig gevonden. Een tussenstand van 14-6 betekende dat Sittardia goed gebruik wist te maken van hun snelheid en spelpatronen. Tremeg wist hun cirkelspeler goed te vinden maar leek niet korter bij te komen. Toch sloeg kort voor rust concentratieverlies op bij de thuisploeg waardoor een ruststand van 15-10 niet de juiste afspiegeling gaf.

Na rust pikte Sittardia de draad weer goed op en wist iedere speler zijn doelpunt mee te pikken. Bij Tremeg was het met name de rechterhoek die een gaatje in de dekking wist te vinden en met zes doelpunten topscoorder werd. De Sittardse voorsprong kwam echter geen moment in gevaar en met een heuse vlieger als hoogtepunt wist men beide punten in eigen hal te houden: 29-19.