Slechts één puntje voor de Vriezenaren in Drents duel

Door VAKO / Lisanne Liewes - Na de afgelaste wedstrijd van vorige week zondag mocht VAKO deze week wel weer in actie komen. Dit keer was Beilen de tegenstander. Een vrij onbekende tegenstander voor trainers Sandra van Bergen en Caspar van Putten. Maar er moest van eigen krachten worden uitgegaan.

Om 13.30 uur werd er kort begroet en klonk het eerste fluitsignaal in sporthal De Kamp in Vries. De eigen krachten van VAKO waren in het begin van de wedstrijd echter ver te zoeken. Beilen wist gemakkelijker te scoren en VAKO liet een rommelig spel zien met veel balverlies. Heel even wist VAKO weer op voorsprong te komen door een paar mooie snelle tegenaanvallen. Dit bracht de stand op 7-6. Maar de linkerkant van Beilen bleef gevaarlijk en zo stonden de Vriezenaren weer tegen een achterstand aan te kijken. Gelukkig wisten aan het einde van de eerste helft Milou Hoge en Nanda de Vries elkaar een aantal keer feilloos te vinden, waardoor de thuisploeg tóch met een voorsprong de rust in ging: 15-12.

In een rust waarin iedereen even goed op adem moest komen, werden de gemaakte afspraken nog eens herhaald voor de ploeg. Geduld is hierbij het codewoord, maar blijkt toch telkens heel moeilijk voor de dames. Toch lukte dit in het begin van de tweede helft wel goed. Suzanne Maatje kwam een paar keer fantastisch voorlangs vanaf de rechterkant en maakte dit overtuigend af. Zo werd er een gat geslagen van vier punten.

Spannend

Bijna een gelopen race zou je zeggen. Maar niet bij handbal. Beilen zette er een tandje bij, wist te scoren vanuit verschillende break-outs en penalty’s. De stand werd weer gelijk getrokken naar 22-22. De tijd tikte weg terwijl zowel Beilen als VAKO hun doelpunten bleven maken. Met nog twee minuten op de klok wist Beilen wederom te scoren en zo de voorsprong naar hun toe te trekken. In de slotfase van de wedstrijd krijgt VAKO een penalty. Marieke Pothof staat voor de derde keer bij de 7-meter-lijn. Koelbloedig en zonder zenuwen weet Marieke te scoren en zorgt er zo voor dat de thuisploeg één punt in eigen huis kan houden.

De wedstrijd is er eentje om qua spel snel te vergeten of toch nog eens over na te denken en er lering uit te trekken. Komend weekend zijn de dames in het rood-geel vrij en daarna staat Hurry-Up op het programma. Hoewel het natuurlijk maar afwachten is hoeveel er nog gehandbald wordt in 2020…