Wedstrijdverslagen

Valse start in eerste divisie voor MHV’81

Valse start in eerste divisie voor MHV’81

Door MHV ’81 - Op zaterdagavond 12 september stond de wedstrijd MHV ‘81 tegen Misker E&O op het programma. Een bijzondere moment, omdat het de allereerste keer in de geschiedenis van MHV’81 is dat een damesteam in de eerste divisie speelt.

De openingsgoal werd gemaakt door Maud van Schipstal. Toch liep het begin van de wedstrijd, door een aantal technische fouten en balverlies, moeizaam voor de Millse dames. Hierdoor namen de Emmense dames een voorsprong van 4 doelpunten: 2-6.

Daarna gooide de thuisploeg de schroom enigszins van zich af. Het team kwam beter in het spel en punt voor punt kwamen ze dichter bij E&O. Een zeer sterk keepende Nienke van den Boom had daar een belangrijk aandeel in. Via de standen 4-6, 6-8 en 9-10 gingen beide teams de rust in met 11-11.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet door coaches Van den Akker en De Gier. Hard werken in de verdediging en met overtuiging en snelheid het aanvalsspel voortzetten; dat was de boodschap voor de thuisploeg die zich weer helemaal in de wedstrijd geknokt had.

Het begin van de tweede helft verliep zoals de eerste helft eindigde. Beide teams stonden fel te verdedigen en ook aan beide kanten vielen er doelpunten. De stand bleef tot 14-14 gelijk oplopen. Daarna wisten de gasten een gat te slaan, doordat de keepster van de bezoekers een flink aantal schoten stopte. Via 15-19 en 17-23 werd het 20-25. MHV bleef vechten voor de wedstrijd, maar moesten in E&O hun meerdere erkennen. Uiteindelijk bleek de ploeg uit Emmen effectiever in de aanval: 21-29.

Volgend weekend speelt MHV ’81 de eerste uitwedstrijd in en tegen Aalsmeer om 20.45 uur in sporthal de Bloemhof. hun eerste uitwedstrijd.

cover Evi Bens namens MHV '81

foto archief HSP / club

Deel dit bericht