Wedstrijdverslagen

Venlo doeltreffender dan VZV

Venlo doeltreffender dan VZV

Door VZV - JuRo Unirek/VZV moest deze wedstrijd winnen van Handbal Venlo om nog in aanmerking te komen voor de ‘schaal met bitterballen’. Er werd echter verloren met 22-27.

De bedoeling bij handballen is dat de bal tussen de palen van het doel komt en niet erover of ernaast. Dat laatste gebeurde voortdurend vooral in de eerste helft. En als er wel eens een bal richting het doel geschoten kwam, werd deze nog vaak gestopt door de Venlose keepster. Er is in de eerste helft slechts acht maal gescoord. De tweede dertig minuten is er beter gespeeld en werd er meer gescoord. Maar de achterstand kon niet meer worden ingelopen.

Bij Juro Unirek VZV speelden de jeugd-internationals Lisa Vlug en Esma Staal door blessures niet mee. Verder viel na veertig minuten Lotte Prak ook nog eens geblesseerd uit. Trainer Rolf Schulte was tevens afwezig, hij meldde zich vlak voor de wedstrijd ziek af. Het coachen werd nu overgenomen door Ard de Ruiter en Hans Verduin.

Er resten nu nog twee wedstrijden in de alternatieve competitie: tegen SEW en Volendam.

Doelpunten VZV: Lisanne Kolken 7, Maud Kruijer 4,Jane Kramer 3, Djazzmin Trabelsi 3, Lynn Klesser 1, Silvana Koppe 1, Lotte Prak 1, Anna Buter 1, Dominique Koppe 1.

Doelpuntrijk duel

In Amsterdam kwamen VOC en Kwiek elkaar tegen. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd met liefst 75 doelpunten, verdeeld over een score van 40-35 voor de regerend landskampioen uit Amsterdam.

In de Stentor doet Jolien Koerhuis verslag:

https://www.destentor.nl/regiosport/kwiek-scoort-tegen-voc-liefst-35-keer-maar-houdt-er-niets-tastbaars-aan-over~a6175215/

cover Actiemoment uit het duel tussen VZV en Handbal Venlo

foto Patrick Hogervorst

Deel dit bericht