Wedstrijdverslagen

Volendam laat langs BFC

Volendam laat langs BFC

Van de Redactie - De handbalsters van Garage Kil/Volendam behouden nog altijd zicht op een plaatsje bij de bovenste zes ploegen nadat het zaterdag won van het laag geklasseerde BFC.

De ploeg van Serge ter Horst nam enkele malen een voorsprong, maar zag de gasten uit Beek ook telkens weer op gelijke hoogte komen. In de slotfase werd de zege alsnog over de streep getrokken.

De thuisploeg speelde een prima eerste helft waarin met name Jill Meijer op schot was. Via een 11-5 voorsprong ging men uiteindelijk 15-11 rusten.
In de tweede helft ging het echter een stuk moeizamer en had Volendam met name geen grip op Jaimy Habets die dit duel liefst negen treffers voor haar rekening zou nemen en zo werd het 16-16. Na enkele rake strafworpen van Jaimy Mens liep Volendam opnieuw uit, doch BFC kwam wederom terug tot 20-20.

De thuisploeg schakelede nog eenmaal een tandje bij met een extra cirkelspeelster en dat werd beloond. Mede dankzij twee rake strafworpen van Pien van der Geest werd het uiteindelijk 28-23.

Topscorers Volendam: Meijer (7), Van der Geest (6), Mens (6), Bakker (2), Mol (2), Panhuis (2), Lautenschutz (1), Van der Mast (1), Pol (1).

Doelsaldo

Medekoploper VOC had in eigen huis nauwelijks iets te duchten van het bezoekende DSVD. Met een eindscore van 42-15 werd er flink aan het doelsaldo geknaagd. Bij rust (24-5) waren de kaarten al geschud. Het veertigste streepje, bij twaalf tegentreffers op dat moment, kwam van ex-DSVD-speelster Pipy Wolfs.

SEW en Vlug en Lenig zagen hun duel afgelast. Handbal Venlo had Europese verplichtingen. Zondagmiddafg ontvangt Fortissimo nog VZV.

 

Deel dit bericht