Volendam sluit jaar goed af tegen Bentelo

24 december 2018, 20:32 uur

Door Volendam – Garage Kil Volendam dames speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van deze jaargang. In de eigen Opperdam nam de ploeg van trainer Ruud van den Broeck het op tegen Bentelo. De Volendamsen waren eerder dit seizoen nog te sterk voor de tegenstander uit het gelijknamige dorp.

Het eerste doelpunt was voor de dames van Bentelo. Dit was tevens de enige keer dat zij op voorsprong kwamen, want al snel deed Volendam wat terug. Door doelpunten van hoekspeelsters Ankja Tol en Eline Wit liep de thuisploeg uit naar een 5-2 voorsprong. In de eerste vijftien minuten werd er vooral gescoord door breakouts. Mede door de goed keepenede Ellen Overman gingen de ploegen met 15-6 de rust in.

Na de onderbreking ging de thuisploeg door met scoren. Via onder meer Sabrina van der Mast en aanvoerster Priscilla Bergman werd de score 21-6. Na elf minuten in de tweede helft kon Bentelo wat terug doen en tot 21-7 komen. De eindstand werd bepaald op 32-14.

Bergman werd na afloop benoemd tot ‘Lotje Wine and Dine – Woman of the match’. De cirkelspeelster ging voorop in de strijd en motiveerde haar teamgenoten tot de laatste minuut.

Op 5 januari vervolgen de dames de competitie weer. Om 19 uur spelen zijn in sporthal Opperdam tegen koploper Fit&fun Voorwaarts. Hier kunnen zij alle support bij gebruiken!

Laatste update: 24 december 2018, 20:35 uur
Volendam sluit jaar goed af tegen Bentelo