Voorwaarts lonkt naar eredivisie handbal

24 december 2018, 15:09 uur

Bron: De Stentor / Hans Nijboer - “Als je slechte wedstrijden wint, word je kampioen”, is een bekende uitspraak in de sport. Die tegeltjeswijsheid geldt waarschijnlijk ook voor de handbalsters van Voorwaarts. De ploeg nadert de eredivisie immers met rasse schreden. Wat de formatie van trainer Helma Meijerman zaterdag echter liet zien was erg pover. Hercules, de nummer voorlaatst van de ranglijst capituleerde pas in de slotminuten. Een opgelucht Voorwaarts kon haar dertiende seizoenzege bijschrijven: 28-24.

Er staat dit seizoen geen maat op de uitgebalanceerde ploeg uit Twello. Het team rijgt de zeges aaneen en lijkt hard op weg geschiedenis te gaan schrijven. Voor het eerst in de clubhistorie lonkt promotie naar de eredivisie. Met negen duels voor de boeg staat de superieure formatie acht punten voor op de concurrentie.

Pruttelen

Maar de normaliter als een sneltrein spelende formatie pruttelde en proestte tegen Hercules. De dekking haperde en Voorwaarts kreeg ongekend veel strafworpen en tijdstraffen aan de broek. In de opbouw en aanval maakte de titelfavoriet er af en toe zelfs een potje van. Door een scala aan afspeelfouten en misverstanden kwam Voorwaarts nooit lekker in haar spel. Zelfs het belangrijkste aanvalswapen, de snelle tegenaanval liep voor geen meter. Daarnaast werden er vele riante kansen gemist.

“Het was dramatisch’’, besefte Alineke Ros, die de wedstrijd vlak voor tijd met haar zesde treffer in het slot gooide. “Alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Het begon in dekking. Als die niet goed staat, loopt de aanval ook niet. We waren de bal vaak heel snel kwijt.” De in Arnhem woonachtige hoekspeelster, die jaren met Dalfsen als jaren in de eredivisie speelde, baalde: “We konden vandaag niet los komen. We winnen wel, maar daar is alles mee gezegd.”

Bijzonder

Nu lonkt ook voor Ros de eredivisie weer. “Met die insteek ben ik niet naar Voorwaarts gekomen. Ik wilde met vriendinnen van vroeger op een lager niveau gaan spelen. Ik sta er een beetje dubbel in. Het is heel bijzonder dat je in een dorp als Twello eredivisie kunt spelen. Ik ben benieuwd hoe we als team met elkaar omgaan als we veel zouden verliezen. We hebben nu een hele smalle selectie. Voor de eredivisie moet er echt versterking bijkomen.”

Scores Voorwaarts: Ellen van der Scheer 8, Alineke Ros 6, Melissa van Delsen 6, Laura Deijk 6, Merlin Fakkert, Sharin Aal.

Laatste update: 24 december 2018, 15:14 uur
Voorwaarts lonkt naar eredivisie handbal