Lynn Knippenborg, Michelle Goos en Yara Nijboer pakken Duitse Beker

Lynn Knippenborg, Michelle Goos en Yara Nijboer hebben uiteindelijk met hun club Buxtehuder SV aan het langste eind getrokken in de final4 om de Duitse beker. Elf landgenoten streden dit weekend om de laatste prijs van het seizoen maar het was uiteindelijk de nummer vier van de competitie Buxtehuder dat na een 14-12 ruststand zondagmiddag in de finale TuS Metzingen met 24-23 wist te verslaan, nadat men in de halve finale al had afgerekend met de grote favoriet en landskampioen SG BBM Bietigheim

In de eerste helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd en werd er voortdurend van stuivertje gewisseld welke ploeg aan de leiding ging. Na 22 minuten bij een 9-9 tussenstand was het Buxtehuder dat voor het eerste een gaatje kon slaan 12-9, 13-10 en 14-11 waarna  Luca  Szekerczes van Metzingen er nog vlak voor rust 14-12 van kan maken uit een zeven meter.

15 seconden na rust verkleint Anna Loerper de achterstand naar 14-13. Het duurt dan nog negen minuten vooraleer Metzingen weer op gelijke hoogte komt bij 16-16  en bij 17-18 ook weer op voorsprong kan komen door Julia Behnke. Tot 19-20 (49’) houd Metzingen de leiding in de wedstrijd maar daarna is het Buxtehuder dat bij 21-20 weer de lead in de wedstrijd meent als Friederike Gubernatis met nog vijf minuten te spelen de verschil op twee doelpunten brengt is het gaatje geslagen en is Metzingen ondanks een time-out niet meer in staat om dat te dichten.  Met nog 23 seconden te spelen bepaalt Loerper de eindstand op 24-23

Michelle Goos scoorde tweemaal voor de bekerwinnaar Buxtehuder, dat daarmee de opvolger is van HC Leipzig.  Voor Buxtehuder is het de tweede bekerzege in drie jaar tijd. In 2015 pakte men voor het eerst een grote prijs in de Bundesliga door de bekerfinale met oud international Marcella Deen in de gelederen, met 30-28 te winnen van Vfl Oldenburg.