Nycke Groot maakte rentree bij Gyor met twee treffers

Door Frits Feuler– Gisteravond maakte Nycke Groot bij haar ploeg Györi in het achtste competitieduel - thuis tegen nummer zeven Kisvardai KC - haar rentree na een aantal weken blessureleed. Györi won, voor ruim 2300 toeschouwers, met 30-26 na een 15-12 ruststand. De ploeg blijft op de derde plek, twee punten achter koploper Ferencvaros.

Een welkome opsteker voor Goot met het komende WK met de Oranjedames in het verschiet. Yvette Broch (goed voor 4 treffers)  startte in de basis, voor Groot was een voorlopig een plek op de bank voorzien. De gasten startten fel, maar de thuisploeg draaide soepel door naar 8-3. Groot kwam daarna ook op het veld en scoorde met een afstandsschot in het lege doel. Zij zou in de tweede helft nog een keer doel treffen.

Coach Ambros Martin was in zijn wedstrijdanalyse na afloop blij met de terugkeer van Groot. "De ploeg had wat meer rust, goed om Nycke weer te zien spelen. Ik ben blij dat we als kampioen nu stilaan meer speelsters ter beschikking hebben."

Nycke Groot tot slot: "Het was geweldig om weer op het veld te staan en opnieuw te kunnen spelen om op die manier mijn ploeg te helpen. Die twee doelpunten zijn lekker meegenomen. En natuurlijk telt de winst ook!"