Nieuws

19-jarige speelster Fémina Visé plotseling overleden

19-jarige speelster Fémina Visé plotseling overleden

Van de Redactie - Whitnée Abriska, oorspronkelijk van het eiland Réunion, was op vakantie met haar familie. Vandaag zou ze het vliegtuig nemen naar de eindbestemming van België, waar ze in 2020 arriveerde om een ​​opleiding kinesitherapie te volgen. Tegelijkertijd speelde de 19-jarige handbalster in de eerste ploeg van het Waalse Fémina Visé.

Een paar uur voor haar terugkeer kreeg ze een hartaanval. Zo jong! De reden van het overlijden is nog niet bekend, maar de schok is extreem voor iedereen om haar heen, alsook voor de leden van de Waalse club waar Whitnée verheugd was om ditmaal een ​​volledig seizoen te gaan spelen. Door corona werden in het eerste jaar slechts een aantal trainingen en wedstrijden gehouden.

                   

"We zijn allemaal in rouw. Dit is de eerste keer dat zo'n drama zich heeft voorgedaan. Alsof we tegen een vrachtwagen met oplegger zijn opgelopen!” zegt voorzitter Véronique Lensen, volledig ontgoocheld. De voorzitter speelde een belangrijke rol bij de integratie van de speelster die haar daarvoor zeer dankbaar was. "Ik had haar in het begin een paar dagen onderdak gegeven. Ze beschouwde me als haar tweede moeder. Ze integreerde geleidelijk in de groep en had hier al snel een paar vrienden."

Lenssen wilde niet dat dit trieste nieuws via sociale media zou worden gebracht. “Ik heb de moeite genomen om alle speelsters en staf te bellen, iedereen is er kapot van."

Eén ding is zeker: haar glimlach, haar vriendelijkheid en haar vastberadenheid zullen erg gemist worden. "Ze was een heel joviaal meisje. Ze was dapper, het hele jaar weg van haar familie. Ze kon pas in juli naar huis, maar ze hield vol." Fémina Visé verliest geen eenvoudige speelster!

De redactie van Handbalstartpunt.nl betuigt haar oprechte deelneming aan de hele familie en omgeving van Whitnée, evenals aan de club Fémina Visé.

Bron: dhnet.be/sports

Deel dit bericht