Nieuws

AALSMEER EN VOLENDAM PROFITEREN VAN MISSTAP LIONS; OVERZICHT EREDIVISIE

Speelronde xxxx in de BENE-League heeft in de kop van het klassement enkele verrassende resultaten opgeleverd. Koploper Bocholt rekende in een doelpuntrijk duel vrij eenvoudig af met het goedwillende Houten: 41-32. Medekoploper Visé moest in Volendam de punten achter laten: 30-29.

Omdat ook Aalsmeer het thuisduel tegen hekkensluiter Izegem zoals verwacht won (36-26) was het uitkijken naar het cruciale duel in Zwartemeer. Daar trakteerde Hurry-Up het geplaagde LIONS op een dure nederlaag: 31-28. De derde in de laatste vijf duels. Volendam komt in punten gelijk, Aalsmeer – één punt achterop – ligt op de loer. Komende zondag in Sittard het duel tussen LIONS en Aalsmeer.

Voor de ploeg van Sven Hemmes een aardige opsteker voor het bekerduel in Sittard, komende dinsdagavond. Voor LIONS vervelend met het oog op een plekje bij de vier beste ploegen. Half time (18-16) kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte met de oranje-zwarten door de zesde van flankspeler Rob Schmeits: 21-21. Daarna deed doelman Boris Tot opnieuw van zich spreken met een aantal fabuleuze reddingen. Bij 27-25 (vfijde van Sjoerd Boonsma) kwam het antwoord van younster Jur Eussen (27-26) die in totaal zeven keer het Drentse doel vond. Het slotakkoord kwam van de 19-jarige Emiel Hoogland: drie van de vier laatste treffers van de thuisploeg kwamen van de hand van de spelverdeler: 31-28.   

FINAL 4

Met de 30-29 zege op het Waalse Visé heeft Volendam zich aangediend als een van de vier ploegen die de FINAL4 gaan betwisten. Na dertig gelijk opgaande minuten stond de teller op 14-14. Ook na de veldwisseling had de ploeg van Geert Hinskens de overhand en leidde bijna tien minuten voor tijd met 29-25. Visé gaf niet op, kwam door oud-Volendammer Florent Bourget en twee rake worpen in het verlaten Volendmase doel kwamen de gasten akelig dichtbij: 29-28. Ephrahim Jerry maakte ruimte met zijn twaalfde (!) van de avond, Bourget deed zijn oude ploeg opnieuw pijn: 30-29. Daarna was het voor Volendam ‘pompen of verzuipen’,  voor de Walen ‘alles of niets’. Het werd niets, want doelman Evan de Lange pareerde, met een stevige Volendamse dekking, de laatste schoten van de Visé-aanvallers perfect.

In Eupen kwam de thuisploeg tegenover een gretig spelend HUBO handbal te staan en moest na zestig minuten de winst aan de ploeg van coach Peter Portengen laten: 30-33. Voor HUBO een sportieve revanche voor de 29-30 nederlaag in de halve finale van het bekertoernooi, ruim twee weken geleden. Het wisselvallig spelende Sporting Pelt kon eindelijk weer eens het zoet van een overwinning proeven: het bezoekende Bevo leverde in Dommelhof de punten in: 30-26. Een sterke tweede helft (rust 11-16) met een beter functionerende defensie was nodig om de ploeg van Hans van Dijk op de knieën te krijgen. Voor de ranglijst maakt de zege of de nederlaag niets uit: beide ploegen starten over enkele weken in hun eigen nationale competities met de strijd om de landstitel.  

EREDIVISIE

Het tweede topduel binnen een week is voor VOC toch nog goed afgelopen. Tegen het bezoekend VZV zag het er aanvankelijk niet goed uit voor de ploeg van coach Rachel de Haze: 6-12. De Amsterdamsen waren vooraf gewaarschuwd, want alleen VZV bezorgde VOC tot dusver de enige nederlaag: 32-31. Nadat keepster Nikki van der Vorst de plek onder de lat had overgenomen van Romy Verweij en Jette van Ingen opnieuw haar schutterskwaliteiten toonde, draaide de score in Amsterdams voordeel: via 15-15 naar 17-16 bij rust. Even sputterde VZV na de thee nog tegen (18-20) maar tegen de offensievere dekking van de thuisploeg had VZV niet altijd de juiste oplossingen. Maarschalkerweerd en Van Buren toonden hun klasse en zetten VOC voor het eerst ruim aan de voordelige kant voor de score: 25-21. Met een allerlaatste krachtsinspanning kwam de ploeg uit ’t Veld nog terug tot 29-27 maar in de slotfase ging de ploeg van coach Edwin Janssen alsnog door de knieën: 36-29.

Nummer twee, Handbal Venlo moest op bezoek bij PSV alleen in de eerste helft enige tegenstand dulden: 12-14. Na de pauze was het snel gedaan en voerde de bekerwinnaar score en druk op tot de uiteindelijke 24-34 zege. Kwiek en Velo azen op plek vier, elke ploeg toucheerde 25 punten. Na het midweekse bekerduel bij Kwiek komen beide ploegen elkaar zaterdag opnieuw tegen in Wateringen. DSVD, waar coach Tim Bloemen en het bestuur eerder dan verwacht afscheid van elkaar hebben genomen, won het belangrijke thuisduel tegen Volendam: 38-31. Door het verlies van concurrent Vlug en Lenig bij Velo trekt de ploeg uit Deurningen, nu onder leiding van Jop Hagreize en Nicol Kooiker, gelijk op voor die belangrijke achtste plek die toegang geeft tot de kampioensgroep. Beide ploegen sprokkelden 13 punten, er zijn nog twee duels te spelen: Vlug en Lenig ontvangt Volendam en reist nog naar Kwiek, DSVD bezoekt Handbal Venlo en is gastvrouw voor VZV.

MANNEN

In de eredivisie slechts één duel: koploper BFC kende, op bezoek bij Vrone/Berdos, geen problemen. De Beekse ploeg onder leiding van coach Richard Curfs vergrootte met een 22-37 zege de voorsprong op achtervolger DFS Arnhem tot vijf punten. Er staan nog elf duels op het menu: E&O, Hellas, Tachos en Aalsmeer 2 – dat BFC in de beker de doorgang versperde – komen langs. Arnhem heeft ‘op papier’ een iets makkelijker ogend programma met Dynamico, Quintus, Volendam 2 en PSV als komende opponenten.

cover Hurry-Up-doelman Boris Tot droeg meer dan een steentje bij aan de winst op LIONS

foto Reza

Deel dit bericht