Nieuws

AALSMEER LAAT DE TANDEN ZIEN, TROEFT RIVAAL VOLENDAM AF

AD SPORT / Peter Lotman - Het is altijd een genoegen om naar de topper in de BENE-League tussen Aalsmeer en Volendam te gaan kijken. Garantie voor fraaie staaltjes handbal, veel strijdlust en altijd onverwachte spelsituaties. Dat was ook dit keer het geval. Een reconstructie van de met 39-35 gewonnen partij door Aalsmeer.

Die zege was toch een tikkeltje verrassend. Niet voor de Aalsmeer-familie uiteraard, maar door het ontbreken van belangrijke basiskrachten Samir Benghanem en Tim Bottinga heerste toch de verwachting dat Volendam in het voordeel zou zijn. Al miste ook coach Geert Hinskens zijn basisspelers Lucas Schneider en Robin Nagtegaal.

Maar Aalsmeer-coach Wai Wong had een uitgekiende tactiek bedacht. En die resulteerde in de eerste helft in een wervelende show van de thuisclub. De ene combinatie was nog mooier dan de andere en met vlot en gevarieerd spel pakte Aalsmeer met 9-6 (na een kwartier), 15-9 (twintigste minuut) een ongekende voorsprong van 21-13 bij de rust.

TRAINAVICIUS TOP

Was Aalsmeer dan zo goed? Ja, bijna alles lukte en onder aanvoering van Grootmeester Vaidas Trainavicius denderde zijn team maar door. Alleen al het observeren van de spelbepaler met zijn onnavolgbare techniek, zijn subtiele aanspelen van ploeggenoten én zijn eigen doelpunten is een lust voor het oog. Het woord Spelbepaler lijkt voor Trainavicius uitgevonden…

Maar gezegd dient óók te worden, dat Volendam dat eerste half uur niet in beste doen was. Te veel ballen werden slordig verspeeld, te veel schoten waren onnauwkeurig en te veel basiskrachten bleven onder hun normale, hoge niveau. Ook dient vermeld te worden, dat Aalsmeerdoelman René de Knegt in die periode in glanzende vorm verkeerde. Met behulp van zijn verdedigers kon hij veel schoten onschadelijk maken. Alleen Ephraim Jerry zag kans met zijn afstandsschoten regelmatig de goalie te passeren.

TOUWTJES IN HANDEN

Na het wisselen leek de Noord-Hollandse burenruzie al snel een prooi te worden van Aalsmeer. 27-20 en 30-24 deden vermoeden, dat Volendam het dit keer niet zou redden. Een opleving die tien minuten voor tijd resulteerde in 32-29 deed de harten van de Volendam-supporters wat sneller kloppen. Zou het dan toch nog?

Nee dus, want onder de regie van Trainavicius (wie anders?) hield Aalsmeer in de slotfase knap de touwtjes in handen. Een aantal spelers stak er bij beide teams bovenuit. Ephraim Jerry bij Volendam met zijn 11 doelpunten, maar ook Oskar Schöll (6x) en Jelmer de Vries (5) haalden een ruime voldoende. De jeugdige Twan Klompé kwam als invaller nog knap tot twee doelpunten voordat hij met een voetblessure aan de kant moest blijven.

Bij Aalsmeer hebben we het niet meer over Trainavicius (óók nog 8 doelpunten), maar naast hem speelden óók Don Hartog (5 treffers en steeds dreigend)), Dennis Vesters (6), Donny Vink (9), Martijn de Jong (5) en de 22-jarige Zweed Evon Mohlin (4) een effectieve partij. De Jong werd voor zijn sterke spel bovendien uitgeroepen tot Man-van-de-Wedstrijd.

cover Vaidas Trainavicius, alles kunner bij Aalsmeer

foto Kicks foto's

Deel dit bericht